Tech

Jön az okos kontaktlencse

Az okostelefon, az okostévé, az okossütő, az okoszokni és az okoscipő után hamarosan érkezik az első okos kontaktlencse.

A Google még tavaly év elején számolt be arról, hogy elkészítette a világ első okos kontaktlencséjének prototípusát, mellyel kapcsolatban a cég munkatársai akkoriban azt nyilatkozták, hogy a végleges termék öt éven belül egész biztosan nem kerül kereskedelmi forgalomba. Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy a fejlesztési munkálatok az eredetileg tervezettnél gyorsabban és gördülékenyebben zajlanak.

A legfrissebb híradások ugyanis arról szólnak, hogy a Google legújabb viselhető kütyüje várhatóan már 2019 előtt meg fog érkezni a boltokba, azt viszont továbbra sem tudni, hogy pontosan mennyibe kerül majd. A smart kontaktlencse azonban sokak várakozásával ellentétben nem a látást javítja, illetve nem a Google Glass-éhoz hasonló funkciókat hoz magával, hanem a cukorbetegek életét hivatott megkönnyíteni. A készülék az emberi könny elemzésével képes megmérni a glüközszintet, akár minden egyes másodpercben, és adott esetben azonnal riaszthatja a felhasználót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik