Szórakozás

Nevetséges sztárnyugdíjak: “Ennyiből nem lehet megélni”

demjén ferenc (Array)
demjén ferenc (Array)

Több olyan, egykori nagyon sikeres magyar zenész van, aki mára nyugdíjas lett, és az államtól mindössze 40-50 ezer forint nyugdíjat kap. Ezek a művészek méltatlannak tartják az alacsony nyugdíjukat. Több, mint 40 éves pályafutás után az állam szerint pár tízezer forintból kellene gazdálkodniuk.

Som Lajos azt mondta a Fókusznak, hogy ha nem kapna szerzői jogdíjakat, éhen halna. Így havi nagyjából százezer forintból él, ami még mindig nagyon kevés, ám szerinte néhány művésztársához képest még így sem panaszkodhat.

“Rengeteg olyan kollégám van, aki a mai napig nyomorban él. Borzasztó, mert szórakoztattak egész életükben, csinálnák most is, de lehetetlen. 40-50 ezer forintos nagyságrendben kapnak a legrégebben dolgozó sztárok is”

– nyilatkozta Demjén Ferenc, akinek szintén arcpirítóan kis nyugdíjat utalnak.

Nagy Feró sem tudna valószínűleg a nyugdíjából megélni, de nem is kell neki. Ő 71 évesen is járja még az országot a Beatricével, szinte minden nagyobb fesztiválon ott vannak.  Emellett a tévés és reklám szereplések hoznak még neki a konyhára. Az Omega tagjai is szerencsések. Jó fizikai állapotban vannak, és a közönség a mai napig kíváncsi rájuk. Ők sem pihenhetnek, hiszen hiába nagypapa korúak, csak a nyugdíjukból ők sem tudnának megélni.

Egykor az egyik legnépszerűbb színész énekes volt. Munkássága elismeréseként még Jászai Mari díjat is kapott. Paudits Béla ma mégis nagyon szerény körülmények között él. Szegényesen aprócska lakásában, amit csak akkor hagy el, ha orvoshoz viszik őt. Szilágyi István az elmúlt ötven évben szintén számtalan filmben és színházi produkcióban játszott, ma azonban súlyos beteg, dolgozni is alig tud. A színész jelenleg nyomorban él Budapest egyik külső kerületében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik