Szórakozás

A Virtuózok zsűritagja nem mutatott elég jól a képernyőn, ezért lecserélték egy fiatalabbra

Az MTVA hamarosan elindítja komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok negyedik évadát egy megújított zsűricsapattal. Az eddig négyfős ítész társaság ötfősre nő úgy, hogy két új tag érkezik:  Várdai István, Liszt Ferenc-díjas csellóművész és Balázs János, Liszt-díjas zongoraművész. Ezzel egyidőben azonban Szenthelyi Miklós, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, valamint a Magyar Virtuózok Kamarazenekar alapítója távozik.

Utóbbi azonban nem önszántából int búcsút a műsornak, az MTVA állítólag megint olyan döntést hozott, amiből szép kis botrány kerekedhet.

Azt beszélik, hogy triviális oka van Miklós távozásának, állítólag a szerkesztők szerint nem mutatott elég jól a képernyőn, ezért kellett mennie. Talán nem tartották elég fiatalnak, vagy túlságosan ősz a haja, a lényeg az, hogy megváltak tőle

– mondta a Borsnak egy neve elhallgatását kérő bennfentes.

A köztévé sajtóosztálya az alábbi magyarázattal szolgált.

A licenctulajdonossal egyeztetve a közmédia azért döntött a zsűricsere mellett, hogy a fiatalítás szellemében a Virtuózok harmadik évadában olyan zsűritagok is szerepelhessenek, akik fiatal koruk ellenére nemzetközileg is elismert művészeknek számítanak, és véleményük által értékes szakmai tanácsokkal gazdagodhassanak az ifjú versenyzők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik