Szórakozás

Farm: 19. századi körülmények az RTL új reality-jében – Fotók

A szereplők beköltözése előtt járhatta be a 24.hu Szlovéniában az RTL Klub új valóságshow-jának, a Farmnak a helyszínét. Megbizonyosodtunk arról, hogy a játékosok nem Budapestről, egy virtuális stúdióból jelentkeznek, hanem tényleg térdig járnak a sárban, pottyantós vécét használnak, és állatokat nevelnek, ha enni akarnak. A szerkesztők vidéki romantikus mesét ígérnek szappanopera jellemzőkkel és drámával.

Napokon belül 14 játékos kezd új életet a Farmon, ahol a külvilágtól és a modern élet minden velejárójától elzárva kell érvényesülniük tíz héten keresztül. A 19 és 51 év közötti versenyzőket az élet különböző területeiről válogatták össze, a modelltől a tűzoltóig.

Már az utolsó simítások zajlanak az új valóságshow forgatási helyszínén: a 38 kamerával betelepített tanya Szlovéniában, egy aprócska falu közelében található, a versenyzők áram és hálózati víz nélküli épületekbe költöznek be. A Farm egy kiemelt tájvédelmi körzet közepén áll, igazi parasztháznak néz ki, azonban sosem lakott benne senki, évekkel ezelőtt forgatási helyszínnek épült. Itt készült korábban a horvát és a két szlovén Farm is, de a bejáratott helyszínnel is bőven volt dolga a 135 fős stábnak, hónapok óta dolgoznak a kialakításán az RTL Klub munkatársai, többen ide is költöztek a forgatás végéig, a stáb egy része pedig napi, heti váltásban ingázik Magyarország és Szlovénia között.

Galéria

A 24.hu még a farmerek beköltözése előtt bejárhatta a minden szegletében bekamerázott 19. századi tanyát, és a hozzá tartozó 490 négyzetméteres konténerekből épített modern tévés kiszolgáló egységet. A játékosok a Farm kerítésen belül szabadon mozoghatnak, egy épületben alszanak, a többiben pedig állatokat nevelnek és különböző munkálatokat végeznek. Két tehén, harminc csirke, két kakas, egy szamár és két kecske ellátásáért felelnek kezdetben, növényeket kell termeszteniük, tűzifát kell hasítaniuk, el kell látniuk magukat. Érkezéskor kapnak némi élelmiszert, tűzifát, leírást a teendőkhöz, sőt még ruhát is. A szerkesztők nem túl modern, de praktikumot szolgáló ruhadarabokkal készültek, a lányok például rakott szoknyát is kapnak.
Kényelmüket nem sok dolog szolgálja: egyetlen pottyantós vécé áll rendelkezésükre, az ételeket a kezdőcsomag elfogyasztása után maguknak kell előállítaniuk, kútból tudnak vízhez jutni, fával kell fűteniük, el kell látniuk a feladataikat, mindezt néhol térdig érő sárban, a külvilágtól teljesen elzárva.
A 14 játékosnak mindenért meg kell dolgoznia: a ValóVilággal ellentétben itt nem alapfelszereltség a cigi és az alkohol, ahogyan a levélküldés és más kényelmi kívánságok sem.

A játékosok az érkezésükkor kapnak egy alapellátmányt, ami tartalmaz majd némi kolbászt és szalonnát, almát, búzát, – tehát a lisztet nekik kell majd előállítani, ha kenyeret akarnak sütni -, burgonyát és néhány zöldséget. Ez nagyjából másfél hétig fog kitartani, utána pedig azt eszik, amit maguknak termelnek. Illetve, ha készítenek készterméket, azért cserébe kaphatnak alapanyagokat. Például, ha szépen fejik a teheneket és azt a feladatot kapják, hogy köpüljenek vajat, azért kaphatnak cserébe élelmiszereket és luxuscikkeket, ilyen például a dohány

– kezdte Kónya Gergely, a műsor főszerkesztője, aki szerint pont emiatt lesz a Farm az elmúlt évek egyik legérdekesebb reality-je.

“Lesz egy mentoruk, Szilveszter gazda, aki minden héten kétszer fog menni hozzájuk. Ő fogja kiadni a versenyzőknek a heti feladatokat és ő is veszi át az eredményt, illetve ő tanítja be majd őket” – folytatta Kónya, aki a játék menetéről is beszélt.

A ValóVilághoz hasonlóan itt is lesz kiválasztás, kihívás és párbaj, ahol aztán egy ügyességi, erőnléti vagy logikai feladaton derül ki, hogy ki folytathatja a játékot. Ez a valóságshow egy vidéki romantikus mesére hasonlít majd, szappanopera jellemzőkkel és drámával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik