Szórakozás

Tibi atyának semmi sem szent, de van, amivel nem viccel

Tibi atya (Tibi atya)
Tibi atya (Tibi atya)
A papot - aki nem is biztos, hogy katolikus - nem érdekli, ha cigányokat, nőket sért meg. Pártja nincs. Buzizik, de támogatja a melegházasságot.

Az alkoholista pap alakját kitaláló fiatalok ugyan kocsmát is nyitottak, de továbbra is a Facebookra koncentrálnak. A Heti Válasznak azt mondják: Tibi atya értéket képvisel, és egyáltalán nem is biztos, hogy katolikus. A papot nem érdekli, ha cigányokat, nőket sért meg, mert megalkotói szerint a politikai korrektség olyan önkontrollja a szólásszabadságnak, ami káros azokra a célokra, amiket el akar érni.

 Cigányokkal tréfálkozni nem fajgyűlölet. Tibi atya görbe tükröt tart a társadalom elé, és a társadalomnak a cigányok is részei. Az volna kirekesztő, ha velük nem viccelnénk. Azt is gyakran megkapjuk, hogy szexuális poénjaink nőellenesek. Pedig több viccünk van, aminek férfiak a tárgyai. Talán a feminizmus egyfajta poszttraumás stressz-szindrómájaként a nők mintha kevésé tudnák feldolgozni a nemiséggel kapcsolatos humort. Ami azért baj, mert a feminizmus alapvetően elérte célját, a nők egyenlők, így a humornak is egyenlő eséllyel lesznek szenvedő alanyai. Nem hiszünk a tabukban. Bármiről lehet beszélni, és amiről beszélhetünk, abból viccet is csinálhatunk – amíg ki van mondva, hogy ez nem más, mint humor.

Ha valamivel nem viccelnek, az csak azért van, mert nem találják benne a humor forrását, vagy veszélyes lenne, ha bárki komolyan venné. Ilyen az ittas vezetés és – a gólyatáborok óta – a nemi erőszak. A fiatalok szerint ők nem művelik a suttyóhumort, hanem gúnyt űznek az extrasuttyóságból. Elkötelezett népnevelők. Kitalált papjuknak nincs pártja, a fiatalokat akarják megszólítani. Kiálltak a melegházasság mellett, de nyugodt szívvel buziznak, mert „nincs mögötte gyűlölettartalom, ami az Andrássy úton a kordon túloldalán volt.”

Az alkoholizmus szerintük is probléma, és nincs kocsmakultúra. Ők úgy nevelnek, hogy sör helyett bort és fröccsöt ajánlanak, és hamarosan saját márkás boraik is lesznek, meg olyan konyhájuk, ami kivételesen magyar. Részletek a Heti Válaszban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik