Szórakozás

Íme a lista: ők voltak 2012 legsikeresebb fiatal vállalkozói

Az alleywatch.com összeállította 2012 legsikeresebb fiatal vállalkozóinak listáját, akik egy-egy hiánypótló termékkel, szolgáltatással szereztek maguknak nevet és vagyont.

Az akkor 21 éves David Karp 2007-ben, saját megtakarításaiból alapította a Tumblr-t: cégnek 150 alkalmazottja van, 2012-ben 13 millió dolláros bevételt ért el-írja az Eduline.

Három 24 éves fiatal – Brian Chesky, Joe Gebbia és Nathan Blecharczyk – alapította 2008-ban az AirBnB-t, amelynek honlapján – a couch surfinghez hasonlóan – a nyaralásra készülő szálláskeresők és a szabad szobával rendelkező helyiek találhatnak egymásra. Az ötletet az alapítóksaját életükből merítették: lakásukban egy matracot “adtak bérbe” turistáknak, hogy fizetni tudják a lakbért. Jelenleg 192 ország 26 ezer városának szálláslehetőségeit ajánlja az oldal.

A Dropbox a világ egyik legjobb egyeteméről, a Massachusetts Institute of Technologyról indult útnak 2007-ben. Drew Houston és Arash Ferdowsi egy szemesztert halasztott a Dropbox miatt, amelynek ma már több mint 100 millió felhasználója van, és 4 milliárd dollárt ér.

A Harvard Business Schoolból indult 2009-ben a Rent the Runway nevű oldal, amelyen keresztül a leghíresebb divattervezők munkáit lehet kikölcsönzöni 4-8 napra. A ma már 28 éves Jennifer Hyman és Jennifer Carter Fleiss cége 35 ezer ruhát és kiegészítőt kínál több mint 170 tervezőtől, például Vera Wangtól és Calvin Kleintól.

A mashable.com-ot 20 évesen, skóciai otthonából indította el Pete Cashmore. Az egyik legtekintélyesebb, technológiával és digitális kultúrával foglalkozó portálnak ma már több mint 13 millió látogatója van havonta.

Jessica Scorpio 22 évesen alapította a Getaroundot: a honlap segítségével autótulajdonosok adhatják bérbe kocsijukat. A 19 millió dollárt érő vállalkozás vezetője elmondta: az autók nagy része napi 22 órán keresztül csak áll, miközben sokan gondban vannak, ha egy-egy alkalommal autóra van szükségük. Ezt a problémát oldja meg a portál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik