Pályán kívül

Bűnösnek találták a kiskorúval viszonyt folytató angol válogatott labdarúgót

24.hu
24.hu

2016. 03. 02. 18:35

Akár tíz év börtönt is kaphat.
Korábban a témában:

A tizenkétszeres angol válogatott szélső, Adam Johnson tárgyalása február 10-án kezdődött, a vád szerint lefeküdt egy 15 éves lánnyal, akit az interneten csábított el. A labdarúgó beismerte, hogy a lány bizalmába férkőzött, majd találkoztak és annak ellenére is megcsókolta, hogy tudta: még nincs 16 éves.

A futballistát csapata, az élvonalbeli Sunderland egy nappal később felbontotta a szerződését. A bradfordi bíróság szerdán ítéletet hozott, amelynek értelmében bűnösnek találták Johnsont. A bíró, Jonathan Rose elmondta, az egykori válogatott szélső “csak” abban bűnös, hogy csókolózott a kiskorú lánnyal. Azt nem tudták bizonyítani, hogy le is feküdt vele – írja a BBC.

A bíró figyelmeztette Johnsont, hogy öttől tíz évig terjedő börtönt kaphat. A labdarúgó arcán semmilyen érzelmet nem lehetett látni. Az óvadékot letette, így szabadon távozhatott. Végső ítélet két-három hét múlva várható.

 

 

Kommentek

Budapest, 2006. április 25.
Verebes József szakértõ az RTL Klub-Sport Klub televízió tájékoztatóján, amelyen bemutatták a nyári németországi labdarúgó-világbajnokság kommentátorait és szakértõit.
MTI Fotó: Füzesi FerencSúlyos betegségben szenved Verebes József
AppleMarkSportolók és klubok segítik a tragikus balesetben meghalt debreceni szurkolók családját