Foci

Vagánykodni akart a román hátvéd, hatalmas égés lett belőle – videó

Egészen parádés jelenetsor zajlott le a román élvonalban szombat este.

A Juventus Bukarest nevű futballklub az élvonal újonca, 1992-ben egy román üzletember alapította, nevét pedig egy korábbi román Juventusról kapta, amely az 50-es évek elején pártutasításra Ploieștibe költözött. A 2017/18-as idény nem sok jót hozott a csapatnak, hat meccs után kt ponttal szerénykedve fogadta Románia nagyágyúját, a Steaua Bukarestet.

Kezdetben úgy tűnt bravúros győzelmet arathat a hazai csapat egy első perces öngólnak köszönhetően, ám előbb egyenlített a Steaua, majd a vezetést is megszerezték a pirosmezesek, sőt a 67. percben Iulian Carabelát kiállították az újonctól. Aztán jött a 96. perc a találkozón, amikor is a Juventus büntetőhöz jutott.

A labda mögé a csapat jobbhátvédje, George Calintaru állt és úgy döntött, hogy pimasz panenkázással szerez egy pontot a csapatának. Azzal azonban nem számolt, hogy a vendégek kapusa, Constantin Nita Florin nem vetődik el, így simán az ölébe hullott a labda.

A “colentinai öreg hölgy” így két ponttal maradt a tabella alján, pedig elég lett volna, ha a hátvédjük nem nagyképűsködik, hanem a kapuba vágja a büntetőt.

Végeredmény – román bajnokság

Juventus Bukarest – Steaua Bukarest 1-2 (1-2)
Gólszerző: Jorge 1′ (öngól) illetve Benzar 22′, Man 35′
Kiállítva: Carabela 72′

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik