Foci

Bundesliga: Husztiék újra nyertek, már dobogósok

Négy mérkőzést rendeztek kedd este a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 16., idei utolsó fordulójában. Huszti Szabolcs csapata, a tavalyi szezon végén osztályozón bennmaradó Eintracht Frankfurt folytatta remek szereplését.

Niko Kovac együttese három nyeretlenül megvívott mérkőzés után fogadta hazai pályán a Mainz gárdáját. A frankfurtiak korán előnybe kerültek, a 18. percben Branimir Hrgota talált a kapuba (1-0). A svéd támadó a leshatárról lépett ki egy hosszú indításra, majd higgadtan értékesítette a ziccert.

A 3-0-ás végeredményt a 18 éves Aymen Barkok gólja után a duplázó Hrgota állította be. Huszti a 90. percben lépett pályára.

A Borussia Dortmund két döntetlen után az Augsburgot látta vendégül. A sárga-feketék az első félidő után hátrányban voltak, de végül egy pontot szereztek, sorozatban már harmadszor.

A kieső helyen álló Hamburg szezonbeli harmadik győzelmét szerezte, miután Nicolai Müller és Bobby Wood góljával megverték a szebb napokat is látott Schalke gárdáját.

A tavaly negyedik helyen végző Borussia Mönchengladbach ezúttal hazai pályán maradt alul a Wolfsburggal szemben, így 14. helyen áll a tabellán.

Most vagy soha. Fogadj élőben a tél legforróbb helyzeteire! Tippmixpro

Eredmény – Bundesliga, 16. forduló

Eintracht Frankfurt – Mainz 3-0 (1-0)
Gólszerző: Hrgota (18., 85.), Barkok (75.)
Kiállítva: Cordoba (55. – Mainz)

Borussia Dortmund – Augsburg 1-1 (0-1)
Gólszerző: Dembele (47.) ill. Dong-Won Ji (33.)

Hamburg – Schalke 2-1 (0-0)
Gólszerző: Müller (60.), Wood (82.) ill. Avdijaj (90.)

Borussia Mönchengladbach – Wolfsburg 1-2 (0-1)
Gólszerző: Hazard (52.) ill. Caligiuri (3), Gomez (57.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik