Foci

Debrecenben is nyert a listavezető Vasas az NB I-ben

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a listavezető Vasas a bukdácsoló Debrecen otthonába látogatott. A mérkőzést megelőzően tíz pont volt a két csapat között a különbség a tabellán, az angyalföldiek jobb formában is várták a mérkőzést, miután a legutóbbi két meccsüket megnyerték.

Aktívan kezdte az összecsapást a hazai gárda, többször is eljutott a vendégek kapuja elé, de gólt nem sikerült szerezniük. Az első komoly lehetőség a Vasas előtt adódott, de Kleisz lövése mellé pattant. A 41. percben Vittek rontott hatalmas ziccert, egy az egyben vezette Nagy kapusra, de a kezébe emelte a labdát.

Ezt büntette is a listavezető, Murka 18 méterről leadott lövése a jobb alsóban kötött ki a félidő utolsó percében (0-1).

A fordulást követően gyorsan egyenlített a Loki, Holman megpattantó csavarása vágódott a bal felső sarokba (1-1). Öt percig volt újra egál a meccs, az 56. minutumban Kleisz nagyszerű egyéni alakítása után Saglik passzolt hat méterről a hálóba (1-2).

A hátrányban futballozó hazaiak mentek előre becsülettel, de még az ajtó ablak helyzetet is elrontották. A 85. percben a kapusról kipattanó labdát Holman kilenc méterről az üres kapu mellé lőtte.

Győzelmével a Vasas a 13. forduló után is élen áll a tabellán, míg a Loki továbbra is a mezőny második felében szerénykedik. A következő körben Michael Oenning együttese igazi rangadót játszik a második Videotonnal, míg a Debrecen a Gyirmót otthonába utazik.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló

DVSC – Vasas 1-2 (0-1)
Gólszerző: Holman (51.) ill. Murka (45.), Saglik (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik