Foci

Senkinek sem kell a jól fizető topmenedzserállás

Angol lapértesülések szerint egy szakember sem szeretne a vasárnap lapátra tett holland edző, Dick Advocaat utóda lenni.

Pedig egy Premier League-ben szereplő csapat mestere nem keres rosszul. Paolo Di Canio, a klub korábbi trénere például szezononként egymillió euróval gazdagodott. Az előbb említett olasz trénert fél év után rúgták ki, hisz nem jöttek a csapatnak az eredmények, és sereghajtók voltak a bajnokságban.

A vasárnap menesztett holland edző már a múlt szezon végén távozni akart, de mivel sikerült elcsípnie az utolsó bent maradó helyet az angol első osztály tabelláján, a klub meggyőzte a szerződéshosszabbításról. A nyári transzferidőszakban a klub nem értett egyet Advocaat átigazolási stratégiájával, így játékosokra jóval kevesebbet költött a csapat, mint bármely másik angol élvonalbeli klub.

A holland mester szerint a csapat túl gyenge ahhoz, hogy bent maradjon a legerősebb szigetországi bajnokságban. Helyére állítólag a Sunderland a West Hamtől nyáron elbocsátott népszerű trénert, Sam Allardyce-t akaja magához csalogatni.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Nem lesz egyszerű feladat leszerződtetni az angolt, egyrészről szerződése lejárta után kijelentette, hogy egy évig nem akar edzősködni, másrészről egyes pletykák szerint Advocaat felhívta az angolt, beszámolt neki a klubnál lévő problémákról, hogy nem engedték szabadon igazolni, és hogy túl szűkre szabták a transzferbüdzsét. Ezek után nem csoda, hogy az angol gondolkodási időt kért, és már nem annyira tetszik neki az elvállalandó feladat.

Míg Allardyce töpreng, a klub megkereste a jelenleg a spanyol Real Sociedad edzőjét, David Moyest, hátha őt érdekli az állás és az Everton, valamint a Manchester United után vissza akarna térni a Premier League-be. Érthető lépés Moyes csábítása, mert bár a unitedes karrierje egy csőd volt és a Sociedadnál sem remekel, tapasztalt, bebizonyította, hogyha tehetséges csapatot kap, sokra viheti, ez történt az Evertonnál is. Valószínűleg a Sociedad is túladna rajta és nem kérnének a Sunderlandtól pénzt érte, így a transzfer mindenkinek az előnyére válna. Csakhogy hiba csúszott a gépezetbe, Moyes nyilatkozata alapján egyértelnűvé tette, hogy esze ágában sincs elhagyni a Sociedadot, remekül érzi magát, élvezi a vezetőség bizalmát és nem óhajtja elfoglalni az angol csapat tréneri pozícióját.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A tavaly az angol élvonalból kipottyanó Burnley edzőjét, Sean Dyche-t is megkörnyékezte a vezetőség, de ő is rövidre zárta a dolgot, nem akarja elhagyni a lancashire-i csapatot.

Továbbá alternatíva a korábbi Arsenal-legenda, a szenegáli születési francia, Patrick Vieira. A jelenleg a Manchester City ificsapatát irányító 39 éves játékoslegendát már nagy csapatnál is bevetné a City, bár saját felnőttjeit még nem bízná rá. Előfordulhat hát, hogy rábeszélik a fekete macskák vezetőségét, hadd legyen a gárda edzője. Cserébe persze, komoly szponzorfelületet vennének meg, de mint tudjuk a Citynél, azaz Manszúr sejknél a pénz sosem probléma.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Ami biztos, a következő meccsen a birminghami West Brom ellen ideiglenesen Paul Bracewell lesz az, aki kivezeti a pályára a csapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik