Foci

Kirúgták Artner Tamást a Haladástól

Itt az újabb edzőváltás. A Szombathely már nem Artner Tamással vág neki a 12. fordulónak.

„Kedd délelőtt rendkívüli taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás tulajdonosi köre, amelyen egyhangú döntés alapján felmentették a munkavégzés alól a csapat vezetőedzőjét, Artner Tamást. A tulajdonosi kör megbízta Tóth Miklós ügyvezető igazgatót, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a leendő vezetőedzővel”olvasható a Haladás közleményében.

A klub honlapja Illés Bélára hivatkozva úgy tudja Szentes Lázár vagy Egervári Sándor lehet a vezetőedző..

Artner Tamás majdnem három évet töltött a Haladás kispadján. 2011. december 19-én a bundabotrányba keveredett Aczél Zoltánt váltotta a kispadon. Azóta két nyolcadik és egy hatodik helyet ért el az NB I-ben. A csapat jelenleg nyolc ponttal kieső helyen áll. Két-két győzelem és döntetlen mellett hét vereség csúfítja a mérleget. A csapat mindössze 5 gólt lőtt, miközben 14-et kapott. A 2014/15-ös szezonban ő a 4. NB1-es edző, aki idő előtt kénytelen távozni posztjáról.

Artner Tamás mindemellett marad Szombathelyen, ugyanis eddig is kettős szerepkörben dolgozott, a profi futball kft. mellett a városi sportiskola labdarúgását vezette. Immár csak a sokkal nyugodtabb gyerekfocira kell koncentráljon.

Edzőváltások az OTP Bank Liga 2014/15-ös szezonjában:

szeptember 4.: Lombard Pápa Termál FC, Mátyus János helyett Kovács László
október 6.: Budapest Honvéd, Pietro Vierchowod helyett ideiglenesen Jasper Adrianus de Muijnck 
október 20.: Nyíregyháza Spartacus, Csábi József helyett Mátyus János
október 21.: Szombathelyi Haladás, Artner Tamás helyett ?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik