Sport

Saját klubot alapít Hosszú Katinka

Hosszú Katinka a kedd kora délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy mivel lejár a szerződése, szeptembertől elhagyja eddigi egyesületét, a Vasast és saját klubot alapít Iron Aquatics Club néven. A klubban továbbviszik azt a filozófiát, amelyet 2012 óta képviselnek edző férjével, Shane Tusuppal.

Természetesen a saját klubjához ő is átigazol, ahova már szerződtettek is egy skót szakembert Daren Wardot. Az edző folyamatosan Magyarországon tartózkodik majd, még akkor is, ha Hosszú és Tusup egy versenyre utazik.

Azért jelentették be most a nagy hírt, mert szeptembertől van átigazolási időszak, így aki akar, ősztől már náluk folytathatja karrierjét.

Az úszóklubot mai nappal bejegyezték és a szövetség is felvette tagjai közé. Hosszú elmondta, a klub saját tőkéből jött létre, és egyelőre abból is működik majd. Azért alapították meg, hogy valamit visszaadjanak a magyar úszósportnak és felhalmozott tudásukkal, tapasztalatukkal tovább fejlesszék azt.

MTI/Szigetváry Zsolt
Hosszú Katinka rendkívül elegánsan érkezett és hamar tények ismertetése után távozott a sajtótájékoztatóról Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Se Magyarországon, se máshol a nagyvilágban nem olcsó mulatság úszóklubot működtetni. Hogy mást ne mondjunk, a vízfelület bérlése meglehetősen sokba kerül, különösen, ha a klub olyan világklasszis versenyzővel rendelkezik, mint az alapító-tulajdonos maga. Hosszú a annyit árult el a 24.hu üzemeltetés költségvetését firtató kérdésére, hogy számításokat természetesen végeztek ezzel kapcsolatban, de további részleteket egyelőre nem árul el. Azt sem, hogy hol, melyik, budapesti vagy vidéki uszodában működnek majd, illetve hány versenyzőre számítanak.

A 24.hu kérdésére Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke megerősítette, hogy tud Hosszú Katinka klubalapításáról, lévén a világbajnoknő hivatalos levélben jelentette ezt be a szövetség felé. A szövetség alapszabálya szerint az új tagfelvételeket az elnökség hivatott megszavazni, vagy elvetni azt.

A legközelebbi hivatalos elnökségi ülés szeptember elején lenne esedékes, de azért, hogy Katinka annak nyugalmával tudjon kiutazni a riói olimpiára, hogy a felkészülése mellett az új klub alapítása is rendben van, elmúlt hét péntekén elektronikus elnökségi szavazást kezdeményezett a szövetség elnöke az új klub hivatalos felvételéről.

A szavazás véget ért, minden tagunktól a szabadságok, a hétvége ellenére beérkezett a válasz, és mindenki igennel szavazott. Elmondhatom, hogy a szeptemberi elnökségi ülésen így csupán már csak formalitás Hosszú Katinka és Shane Tusup klubjának tagfelvétele. Az új klubot természetesen megilleti minden olyan állami támogatás, ami a szövetség szabályzatában benne van és annak megfelel

– tájékoztatta honlapunkat Gyárfás Tamás.

Hiába a meglepő téma, azért a sajtótájékoztató kérdései közül természetesen nem lehetett kihagyni a riói olimpiát érintőeket sem. Ezzel kapcsolatban az Iron Lady elmondta, csütörtökön utazik Rióba, lévén augusztus 6-án már minden bizonnyal a 400 vegyes döntőjében lesz érdekelt. Aranyak és az egyéb érmek számát illetően elmondta, nem ígért előre semmit de természetesen mindent megtesz majd, hogy megvalósítsa a szurkolók és saját maga legszebb álmait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik