Sport

A válogatott, ahol a cserepadot koptatni is öröm

Bisztritsányi Dávid amondó, a jó dolgokat is egy bizonyos polcra kell helyezni, míg a rosszakat egy másikra. A lényeg, hogy mindkettőből tanulni kell.

Az FTC-PQS Waterpolo – A-Híd OSC Újbuda rangadót rendeztek vasárnap a népligeti uszodában az E.ON férfi vízilabda-bajnokság B-csoportjában. A 14., egyben alapszakasz zárófordulójának rangadója végül 9-4-es (0-3, 1-2, 1-2, 2-2) vendégsikerrel zárult. A végső dudaszó elhangzása után Bisztritsányi Dávid készséggel válaszolt a 24.hu kérdéseire.

A derbin (is) pazar formában védő OSC-hálóőrt elsősorban arról faggattuk, milyen érzés, amikor az egyik pillanatban a klubcsapata alappilléreként ugorhat a medencébe, a következőben  jobbára csak a kispadon ülve, de a nemzeti együttes fürdőköpenyében követheti az eseményeket?

Ezt a szerepet is boldogan vállalom. Ha a kapitány úgy gondolja, alkalmas vagyok arra a feladatra, hogy egyelőre csak egy-egy beugrással segítsem a válogatottat, akkor azt a szerepet is a lehető legjobban akarom csinálni”

– mondta a 28 esztendős portás, akinek az idei kontinenstorna hét mérkőzésén, 224 percnyi tiszta játékidejéből összesen 34 perc 26 másodperc feladat jutott.

Az ok prózai, a férfiválogatott első számú kapusa, Nagy Viktor mint mindig, ezúttal is parádés formában védett. Ez sem hajtja a tehetséges sportember malmára a vizet. Vajon, hogy viseli a másodhegedűs szerepet, mennyire van hatással ez kettejük kapcsolatára?

Egészséges rivalizálás van közöttünk Viktorral. Sokat segítünk egymásnak. Rengeteg pozitív visszajelzést és biztatást kaptam tőle. Úgy érzem, kiváló a munkakapcsolatunk, de ami még jobb, a medencén kívül most már inkább barátként tekintünk egymásra, mint ellenfélként”

– fogalmazott az OSC kapusa.

osc-vizilabda(650x433).jpg (osc, vízilabda, vincze balázs, bisztritsányi dávid, )
Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője és Bisztritsányi Dávid értékel a mérkőzés után Fotó: MTI

Bisztritsányi csütörtökön ismét megkapta a lehetőséget Benedek Tibor szövetségi kapitánytól a bizonyításra. A magyar férfiválogatott ekkor Grúziát győzte le 20–10-re Világliga-találkozón. Az ominózus összecsapáson az OSC kapusa fele-fele arányban osztozott a feladatokon vetélytársával.

Két negyedet játszottam, de szerintem sok gólt kaptam. A jó dolgokat is egy bizonyos polcra kell helyezni, míg a rosszakat egy másikra. A lényeg, hogy mindkettőből tanulni kell. Grúziából is úgy jöttem haza, hogy örültem, amiért ott lehettem”

– vallotta be, majd rögvest a vasárnapi bajnoki rangadóval folytatta.

A Fradi ellen a védekezésünk szinte hibátlan volt, persze mindig vannak elkerülhető gólok, de a négy kapott találat önmagáért beszél. Amit megbeszéltünk, többnyire sikerült is. Öt góllal nyerni a Népligetben szép teljesítmény”

– értékelt a válogatott második számú kapusa.

A bajnokság a középszakasszal folytatódik. Az OSC és az FTC a felsőházban szerepel majd, ahol a Szolnok, az Eger, a Honvéd, a Szeged, a BVSC és a Vasas lesznek az ellenfeleik.

Dzsubák Tamás, 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik