Sport

Pásztory: Gömöri tényleg nem érti

Pásztory Dóra (Array)
Pásztory Dóra (Array)

A kétszeres paralimpiai bajnok úszónak morális kifogása van az MPB-vel és elnökével kapcsolatban.

Mint ismert, Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke ellen tett feljelentések alapján a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség hűtlen kezelés és csalás bűncselekmények gyanúja miatt indított eljárást. Ennek kapcsán nyilatkozott Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai bajnok az ATV-nek és elmondta, nem tartja kizártnak, hogy a nyomozás során mindent rendben fognak találni, ugyanakkor szerinte erkölcsileg megbukott a szervezet elnöke és az elnökség.

„Tényleg nem érti, hogy mi a probléma ezzel az egész a helyzettel, azt gondolja, hogy rendben volt és erkölcsileg kifogástalan, ahogyan ő vezette ezt a bizottságot” – mondta Kálmán Olgának Pásztory, hozzátéve: neki morális kifogása van Gömöriékkel kapcsolatban.

A hvg.hu a napokban arról írt, hogy az MPB rendezett egy gálaestet, amire a paralimpikonok pénzéből költött egymillió forintot. Pásztory Dóra is részt vett az eseményen, amely – mint mondta – szokatlanul fényűző volt és nem gondolta, hogy nem bartermegállapodás történt, hanem a sportolók felkészülésére szánt pénzből fizettek a terem használatáért.

Pásztory Dóra a napokban honlapunknak is nyilatkozott, ezt ezen a linken érheti el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik