Sport

Második lett a női gyorsváltó

női gyorsváltó (női gyorsváltó)
női gyorsváltó (női gyorsváltó)

A 2010-ben Európa-bajnok magyar női gyorsváltó nem tudta megvédeni címét: az olaszok mögött másodikként értek célba.

A címvédő -2010-ben Budapesten aranyat szerző – magyar váltó a négyes pályán állt rajthoz Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes és Hosszú Katinka összetételben. A két évvel ezelőtti csapatból Dara Eszter maradt ki.

Az első hosszon a németek nagyon megléptek, míg másodikként az olaszok fordultak. Jakabos a magyar váltót a negyedik helyen hozta 100 méter után, így fokozta a tempót, belehúzott és alig maradt le pár századdal a harmadik helytől. Az utolsó ötvenen viszont ledolgozta a hátrányt, így Verrasztó már másodikként ugrott a medencébe a németek mögött.

Teresa Michalak azonban elkészült az erejével, Verrasztó 300-nál és 350-nél is első helyen tudott fordulni, de nagyon feljöttek ránk az olaszok. A váltásnál mégis megőriztük vezető helyünket, épp annyira, hogy az olaszok eltűntek mögöttünk, de új rivális érkezett meg a nyakunkra: már a szlovénok és a spanyolok riogatták Mutina Ágnest.

Hosszú Katinka szállt medencébe az utolsó 200-ra, Federica Pellegrinivel csatáztak azért, hogy Olaszország, vagy Magyarország nyeri majd az aranyat. 700 méternél 65 századdal mentünk az olaszok előtt, de Pellegrini nagyon nagyot küzdött, és 750-nél már az olaszok fordultak elsőként. Ezt meg is őrizték a befutóig, így a magyar váltó nem tudta így megvédeni Eb-címét.

 

Eredmény – női 4×200 méteres gyorsváltó
1. Olaszország,7:52.90 p
2. Magyarország, 7:54.70
3. Szlovénia, 7:59.73

Ajánlott videó

Olvasói sztorik