Sport

Nem jön Szegedre Putics Barna

Putics Barna a kiváló szegedi ajánlat ellenére két évvel meghosszabbította szerződését a német élvonalban szereplő Gummersbach férfi kézilabdacsapatánál.

A volt veszprémi Putics Barna, a KEK-győztes Gummersbach kézilabdacsapatának jobbkezes átlövője már a januári Eb idején a válogatottban pedzegette, hogy szeretne mielőbb tárgyalni klubja vezetőivel, és reménykedett lejáró szerződése meghosszabbításában.

A hét elején konkrét és nagyon kedvező kétéves ajánlatot kaptam – mondta az Essen, a Barcelona, a Koper és a Minden korábbi játékosa. – Erre nem lehetett, de nem is akartam nemet mondani, pedig remek szerződést kínált a Szeged is.”

Pénteken aláírta a megállapodást, majd a Nemzeti Sportnak elmondta, szívesen marad, hiszen a Bundesligában egyenes ívű a pályafutása.

Két éve, amikor Mindenből ideszerződtem, a klub vezetői és játékosai szívélyesen fogadtak, megértették, hogy kis időre van szükségem, amíg játékba lendülök, és felveszem a világ egyik legerősebb csapatában az utazó tempót – folytatta a 27 éves játékos. – A KEK-győzelemből már kivettem a részem, és azóta is érzem, számítanak rám, megbecsülnek. A sűrű klubcserék után végre nyugalom és biztonság vesz körül, ez a válogatottban nyújtott teljesítményemre is kedvező hatással lehet.”

A játékos már beszélt a csapat leendő edzőjével, a 33 éves Jan Gorr-ral (Hüttenberg), aki a nyáron három évre átveszi az együttes irányítását, s aki megerősítette: Putics marad a Gummersbach első számú balátlövője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik