Sport

Nagyon megy az élmenőknek

Mivel a Vancouver Canucks szétlövéssel kikapott a Los Angelestől, nyugati első a Detroit az NHL-ben.

Tizenegy mérkőzést rendeztek szerda hajnalban a tengerentúli profiligában. A hazai pályán menetelő Detroit Red Wings ezúttal idegenbe látogatott, méghozzá a rivális Dallashoz. A vendégek szereztek vezetést még az első harmadban, azonban a Stars még ebben a játékrészben fordított.

A második húsz percben Jiri Hudler egalizált és mivel sem a rendes játékidőben, sem a ráadás öt percben nem született gól, jöhettek a szétlövések. Itt megint Hudlert kell kiemelni, akinek a büntetőjével nyert a Red Wings, amely a két pontnak köszönhetően a nyugati első helyre került. A Detroit négyes nyerőszériában van, ez jelenleg a legjobb a ligában.

Ehhez kellett a Vancouver Canucks botlása is, amely hazai jégen bukta el a Los Angeles Kings elleni szétlövést. Rávezetések döntöttek még San Joséban (a vendég Calgary nyert), illetve Pittsburghben is, a Penguins a Caroline Hurricanest verte. A Pingvinek zsinórban harmadik sikerüket aratták.

A New York Rangers hazai pályán könnyedén verte a Nashville Predatorst, a Parkőrök így továbbra is az egész liga legtöbb pontjával rendelkeznek – 62-vel.

Kétgólos hátrányból fordítva győzött idegenben az Ottawa Senators a Toronto Maple Leafs ellen. A hazaiak Matthew Lombardi és Joffrey Lupul révén már az első harmadban elléptek, de Daniel Alfredsson még ebben a szakaszban szépített, majd Jason Spezza második, illetve Kyle Turris harmadik harmadban szerzett góljával fordítottak az ottawaiak, akik a legutóbbi 11 mérkőzésükből kilencet megnyertek.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Toronto Maple Leafs-Ottawa Senators 2-3
Washington Capitals-New York Islanders 0-3
New Jersey Devils-Winnipeg Jets 5-1
Philadelphia Flyers-Minnesota Wild 5-1
Pittsburgh Penguins-Carolina Hurricanes 2-1 – szétlövéssel
Columbus Blue Jackets-Edmonton Oilers 4-2
New York Rangers-Nashville Predators 3-0
Tampa Bay Lightning-Boston Bruins 5-3
Dallas Stars–Detroit Red Wings 2-3 – szétlövéssel
Vancouver Canucks-Los Angeles Kings 2-3 – szétlövéssel
San Jose Sharks-Calgary Flames 2-1 – szétlövéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik