Poszt ITT vélemény

Amíg ön aludt, Magyarországot sikerült még jobban megalázni

Péntek éjjel magyar ultrák rendőrautókat rongáltak és autókat gyújtogattak, és pár ezer menekült kisírta, hogy a kormány a BKV buszaival vigye el őket Ausztriába, pedig korábban még kerítést húztunk a határra, hogy be se tudjanak jönni. Ha G. Fodor Gábor lennék, most nagyon kéne törnöm az okos fejem, hogy ezt megmagyarázzam az erő politikájával.

image

A fociultrákat most hagyjuk, de azért nagyon vicces, hogy az MTI nyolcvan képet közölt arról, amint a migránsok rendőrökkel vitatkoznak (balhé nem történt), de arról egyet sem, hogy Budapesten autókat gyújtogatnak. A menekültügy viszont teljes káosz.

A kormány hetek óta nem tudja megoldani azt az amúgy megoldhatatlannak pont nem tűnő problémát, hogy a Keleti pályaudvar előtt pár ezer menekült táborozik. Először innen nem messze, a Verseny utcában terveztek tranzitállomást kiépíteni, de ebből nem lett semmi. Aztán leállt a komplett nyugatra induló vonatközlekedés, hogy véletlenül se jusson át senki Ausztriába. Mindezt azután, hogy a szerb határon felhúztuk a gyorstelepítésű drótakadályt, majd a valódi határzárat, hogy eleve ne jöjjön ide senki.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Lázár János napok óta sírós hangon hajtogatja, hogy a migránsok egyre agresszívabbak és nem hajlandóak együttműködni. De az első alkalommal, amikor tényleg nem hajlandóak együttműködni és elindulnak gyalog Ausztria felé, kapásból beadtuk a derekunkat, és pár órával később már össze is ült egy rendkívüli operatív törzs.

Ja, igen, Pintér Sándor közben nyaral.

És mindezt a Fidesz-kormány hatodik évében. Annak a kormánynak a hatodik évében, amelyik annyira jól hitette el magáról, hogy minden előző kurzussal szemben benne nemcsak az akarat, de az erő is megvan a változtatásra. Hogy bármit el lehet érni, ha eléggé akarjuk, még úgy is, hogy leszarjuk közben a törvényeket. Orbán Viktor gyakorlatilag erre építette fel az elmúlt ciklusát.

Ennek egy hozadéka biztosan lett. Most már egyszerűen nem lehet elhinni, hogy ezt nem direkt csinálják. Persze azért sokkal valószínűbb, hogy inkompetenciáról van szó és nem trükközésről.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

De ha inkompetenciáról van szó, akkor miért álltunk ebbe bele ekkora mellénnyel? A bevándorlóellenes kampányt mindenki úgy dicsérte (én is), mintha a rezsicsökkentés a mennybe ment, majd újra alászállt volna. Nem volt ugyanis valódi ellenfél, aki vissza tudott volna szólni, úgy pedig nagyon könnyű keménykedni.

Mármint egészen idáig nem volt igazi ellenfél.

Úgy tűnik, a kormányt le tudta győzni pár ezer szerencsétlen, akik előtte a fél világon végiggyalogoltak, és akiket egy féllábú ember vezetett Budaörs felé. Ráadásul nagyon rossz üzenet az eddigi hadakozás után most buszokkal szállítani a menekülteket, mert többen már most azért mentek a Keletihez, mert hallottak a buszokról. Ettől biztos, hogy nem leszünk kevésbé tranzitország.

Közben sikerült magunkat porig alázni a tétovázással. A félve lenézett osztrákok segítsége kellett ahhoz, hogy elkerüljük a humanitárius válságot a Keletinél, miközben a világ összes híroldala minket hozott vezető hírként. Luxemburg külügyminisztere konkrétan Kim Ir Szenhez hasonlította Orbán Viktort.

Facebook/ZDF
Facebook/ZDF

Előadtuk a keményet a menekültekkel szemben, aztán beletört a bicskánk egy bonyolultnak alig nevezhető feladatba. A végén pedig becsicskultunk és futottunk az osztrákokhoz. Akik hoztak egy bölcs döntést és segítettek.

Amúgy jó reggelt!

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik