Mobil

Kijelzőn táncoltat minket a Snapchat új funkciója

Újabb furcsán addiktív funkcióval rukkolt elő a Snapchat: a felhasználó képmására szabható, képregényszerű Bitmoji avatarok a hétfői frissítéssel már 3D-s, mozgó figurákként helyezhetők a kamera képére.

Az animált avatar (actionmoji) egy újabb kiterjesztett valóság (AR) funkció, gyakorlatilag egy mozgó matrica, ami különféle tevékenységeket végezhet: gördeszkázik, kávét iszik, vagy csak földhöz veri magát (breakel!). Miután az animált szűrővel díszített felvételt elkészítettük, azt elküldhetjük egy barátnak privát üzenetben, vagy közzé tehetjük sztoriként is. A Snapchat valószínűleg azután jött rá, hogy erre nagy igény lehet, hogy a felhasználók körében hihetetlenül népszerűvé vált a táncoló hotdog matrica. Mutatjuk, miről van szó:

A Snap tavaly vásárolta fel a Bitmoji appot fejlesztő Bitstripset, ennek a szolgáltatásnak az a lényege, hogy a felhasználók saját képmásukra készíthetnek emojit és avatart, majd azt használhatják a Snapchaten és más üzenőszolgáltatásokban.

A csevegő áprilisban bővült a “World Lenses” nevű kiterjesztett valóság funkcióval, ami a kedvenc emojikat alakította át úgy, hogy a kép elkészítése közben a hátlapi kamera képére helyezhessük, valójában ezt terjesztették most ki a Bitmojikra is.

Hogyan lehet mozgó bitmojim?

  • Először is töltsük le a Bitmoji mobilappot, ha még nem tettük volna meg, készítsük el a saját bitmojinkat, és kapcsoljuk össze a szolgáltatást a Snapchattel. Ezt a Snapchat beállításai közt a Bitmoji menüpont alatt tudjuk megtenni.
  • Bizonyosodjunk meg arról, hogy a Snapchat legfrissebb verzióját használjuk.
  • Ha ez a két feltétel adott, akkor már elkezdhetjük használni a funkciót. A Snapchatben egyszerűen a hátlapi kamera előhívásával kezdjünk új snapet, és tappoljunk bárhová a kijelzőn, hogy előhúzhassuk a szűrőket, ezek a kameragomb mellett jobbra fognak előbukkanni. Miután kiválasztottuk, hogy melyik animációt hajtsa végre digitális doppelgangerünk a felvételen, azt kedvünkre méretezhetjük is megfogással, hogy a környezethez igazítsuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik