Tech

A hűtleneket is lebuktathatja a Snapchat új funkciója

Több Twitter-bejegyzés is arról árulkodik, hogy a felhasználókat már többször is kellemetlen helyzetbe hozta a Snapchat új térképes funkciója, sokszor egészen elképzelhetetlen módon.

A Snapchat új Snap Maps nevű funkciója bárkiből privátdetektívet varázsol: ennek köszönhetően lehetővé válik, hogy egy térképen követhessük snapchates ismerőseink tartózkodási helyét az appon belül. Ezt úgy hívhatjuk elő, ha kameramódban két ujjal „megcsípjük” a képernyőt, és kinagyítunk a képből, ezután egy térképen láthatjuk barátainkat avatárként, úgynevezett bitmojik formájában.

A felhasználók, biztonsági szakértők és szülők már pár nappal a Snap Maps megjelenése után hangot adtak a funkcióval kapcsolatos aggodalmaiknak. Ugyan a Snap Maps használata opcionális, és csak a barátok látják egymást, sokan megfeledkeznek arról az aktiválása után, hogy ezután bármikor láthatják mások, hogy merre járnak, amikor megnyitják az appot.

Ha egy barát bitmojijára tappolunk, akkor azt is megnézhetjük, hogy pontosan hol, és kiknek a közelében van adott területen belül.

Milliókat áldozott rá a Snapchat, hogy felhasználóit kövesse
Ez a cég eddigi legnagyobb felvásárlása.

Sokan nem is a zaklatók miatt aggódnak, hanem hogy fény derül hűtlenségükre. A Snapchatet amúgyis sokan hívják a hűtlenek alkalmazásának, a csalfák pedig mostantól még könnyebben lebukhatnak, ha figyelmetlenségből nem váltanak át Ghost Mode-ba.

Bár azt hinnénk, hogy egy rutinos hazudozó kiemelten figyel nyomai eltüntetésére, már most akad példa ilyen esetre: egy felhasználó épp a Snap Mapsen keresztül buktatta le párját, amit a Twitteren is elmesélt. Olyan is akadt, aki két barátját buktatta le.

https://twitter.com/UhSoul/status/878467109252104192

Az ilyen szerencsétlen végkimenetelű ügyek elkerülésének érdekében javasolt átváltani Ghost Mode-ba (Szellemmód), amit a térkép jobb felső sarkában található fogaskerék alatt állíthatunk be. De több más helyzetben is kellemetlen tud lenni a rólunk, vagy másokról árulkodó bitmoji, ezekből is érdemes tanulni.

Például akkor, ha az összes barátunk együtt bulizik valahol, miközben a mi üzeneteinket ignorálták.

Vagy amikor azt hazudjuk egy találkozóra menet, hogy öt perc múlva ott vagyunk, holott még el sem indultunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik