Mobil

Újabb funkciókat kap a Messenger

A Facebook igyekszik rászorítani a felhasználókat arra, hogy a közösségi odlalt és a Messengert minél inkább két külön alkalmazásként használják, és ezt próbálják a fejlesztésekkel is kifejezésre juttatni. Olyannyira, hogy a Messenger lassan valóban önálló életre kél, és átvesz néhány olyan funkciót, ami eddig csak a Facebookban volt jellemző.

Tegnap a népszerű csevegő alkalmazás olyan frissítést kapott, mellyel egy kezdőképernyővel gazdagodunk (népies nevén Home screen), ami arra jó, hogy láthatjuk, kik vannak online, kiknek van születésnapjuk, és kedvenc barátaink listája is ezen sorjázik. Látható tehát amit az előbb írtunk, hogy a Messenger alkalmazás megpróbál olyanoknak is megfelelni, akik nem, vagy nem sűrűn használják a Facebookot, és néhány fontos közösségi funckiót átemelni onnan.

messenger home

További változás, hogy mint a képen is látszik, az alsó sorban vannak a hívás, a kapcsolatok, a csoportok, és a saját profil gombjai, míg ezek korábban a felső sorban helyezkedtek el, ám oda most a keresés került, ami a Facebook mobilos felhasználói élményét adja. Egyebekben pedig nem meglepő, hogy a Messenger egyre inkább “öntudatra ébred”, hiszen maga a Facebook is igyekszik önálló entitássá nevelni, és az, hogy ilyen apróságokkal fejlődik, illetve olyan nem elhanyagolható tulajdonságokat kap, mint az SMS-küldés lehetősége, valóban kezdi abszolút különállóvá válni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik