Mobil

Durván újszerű lehet az iPhone 7

Jó esély van arra, hogy a jövőre érkező újgenerációs almás mobilban már nem lesz fizikai Home nyomógomb.

Nemrégiben részletes tesztben számoltunk be az iPhone 6s Plus-ról, mely kistestvéréhez, az iPhone 6s-hez hasonlóan nem egy vadonatúj készülék, hanem a tavaly érkezett elődök ráncfelvarrt kiadása. Könnyen kikövetkeztethető módon 2016-ban megint valami nagyon újjal fog kijönni az Apple, mely nem lesz más, mint a várhatóan radikálisan megváltoztatott iPhone 7. Legalábbis a szakértők szerint (és azért mi is várunk már néhány igazán látványos változást).

Itt van például Gene Munster, a Piper Jaffray elemzője, aki szerint az Apple az iPhone-ok történetében most először kihagyhatja a jó öreg köralakú Home nyomógombot. Az elmúlt években többször is pletykáltak már arról, hogy ez a bizonyos gomb nyugdíjba vonul, erre azonban mindeddig nem került sor. 2016-ban azonban ténylegesen eltűnhet a Home gomb, melyet az idei iPhone-okon debütált 3D Touch, vagyis a nyomásérzékeny kijelző megjelenése tehet lehetővé. Magyarul az iPhone 7-es készülékeken a Home nyomógomb funkcióit nem a kijelzőn kívül, hanem már magán a kijelzőn lehet majd elérni.

Amennyiben így lesz, az új iPhone változatlan kijelzőméret mellett jelentősen kisebb formában kerülhet forgalomba: a jelenlegi almás mobilok előlapjának felületét mindössze 66-68 százalékban uralja a kijelző, melynél egyes riválisok 10 százalékponttal jobb mutatóval bírnak.

Aztán persze az Apple továbbra is folytathatja, amit eddig csinált: óvatosan csöpögteti az újdonságokat, és közben a milliónyi fanboy és fangirl így is tömött sorokban várakozik majd a boltok előtt a forgalmazást megelőző estétől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik