Média

Az Origo vezető címlapszerkesztője is távozik

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 04. 19. 14:42

Korábban a témában:

Nyugdíjba vonul Zsadon Béla, az Origo vezető címlapszerkesztője – tudta meg a 24.hu.

Szerdán délután telefonon értük utol Zsadon Bélát, de nem kívánt a távozásról többet elmondani. Mindössze annyit mondott, hogy megöregedett. Arra, hogy van-e összefüggés a távozása és aközött, ami az Origónál az elmúlt napokban történt, annyit mondott, “no comment”, azaz nem kívánja kommentálni.

A 64 éves Zsadon Béla az Origo előtt az Indexnél dolgozott olvasószerkesztőként. 2014-ben csatlakozott az Origo Mediához.

A nyugdíjba vonulás egyébként pont akkor történik, amikor már így is 2 nap alatt 3 felmondás volt az Origónál. Felmondott a Tévé és a Fotó rovat egy-egy munkatársa, sőt a szerkesztőségi asszisztens is beadta a felmondólevelét. Vajda Judit, a tévé rovat munkatársa azért, mert nem szeretne egy légkörben dolgozni olyanokkal, akik a Gulyás Mártont lejárató hecckampánynak részeseivé váltak. A Fotó rovatnál Ostyáni János pedig azért megy el, mert a Hősök terén tartott múlt heti civiltüntetéskor az Origo a vélhetően a közeli Fidesz-székházból készített, tisztázatlan eredetű fotóra cserélte a kapcsolódó hírben a képet.

Gulyás Márton ma rögtönzött videóüzenetben fejezte ki szolidaritását a Tévé rovattól távozó Vajda Judittal, amiért annak ellenére mondott fel az Origónál, hogy nincs hová mennie egyelőre. Ez szerinte súlyos lépés, pláne a mai médiapiaci környezetben.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.