Média

Az Origo Tévé rovatának újságírója is felmondott

origo
origo

Távozik Vajda Judit, az origo.hu portál újságírója. Azért döntött így, mert nem kíván egy levegőt szívni olyan emberekkel, akik kiszolgálói ilyesfajta lejáratókampányoknak, mint ami az Origón a Ripost cikke nyomán Gulyás Mártonról a múlt héten megjelent. Azt is írta egy nem széles nyilvánosságnak szánt Facebook-bejegyzésben, hogy nem a Gulyás-cikk volt az első, ami komoly ellenérzéseket váltott ki benne, de mostanra telt be nála a pohár.

Vajda annak ellenére megy el a portáltól, hogy ő a Tévé rovat újságíró munkatársa, vagyis neki nem volt szerepe a lejárató cikk megjelenésében.

Vajdának egyébként nincs még munkája, vagyis a bizonytalanságért adja fel a fix fizetését.

A 24.hu telefonon utolérte Vajda Juditot, de nem kívánt megszólalni az ügyben.

Épp ma írtuk meg, hogy tegnap Ostyáni János, az Origo fotórovatának szerkesztője és Kovách Márta, az Origo szerkesztőségi asszisztense is beadta a felmondását. Ők szintén médiaetikai okok miatt váltak meg az Origótól. Ostyáni János vállalhatatlanak tartja, hogy átnyúltak a fejük felett, és a Hősök terén tartott múlt heti civiltüntetésről szóló cikkben az Origo fotósának képeit kicserélték egy ismeretlen forrásból származó, erősen manipulatív képsorozatra, ami a gyanú szerint a közeli Fidesz-székház erkélyén készülhetett.

A felmondását ma beadó Vajda Judit egyébként május közepéig még dolgozik a portálnak, de csak azért, mert a munkaszerződése erre kötelezi őt.

A héten a Ripost egyik munkatársa, Vultur Csaba is felmondott lelkiismereti okok miatt.

Frissítés: cikkünk megjelenése után megtudtuk, hogy távozik az Origo vezető címlapszerkesztője is. Zsadon Béla nyugdíjba vonul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik