Média

Élő Gábor a Mediaworksnél

Az Echo Tv, a közmédia, a Magyar Nemzet és a Magyar Idők után ezentúl a Népszabadság volt kiadójánál, a Mediaworksnél dolgozik majd mint stratégiai igazgató.

Élő Gábor
Élő Gábor

Pénteken délután jelentette be a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel összefüggésbe hozható Opimus Press által tavaly felvásárolt médiavállalat, a Mediaworks Hungary Zrt., hogy a mai nappal stratégiai igazgatónak nevezte ki Élő Gábort, akinek elsődleges feladata a cég közép- és hosszú távú terveinek előkészítése, megalkotása és a megvalósítás támogatása lesz.

Élő Gábor az utóbbi években a Magyar Nemzet Online (MNO), majd a Magyar Idők Online főszerkesztői feladatait látta el. Neve szélesebb körben akkor vált ismertebbé az országos közéletben, amikor 2011. december 15-én rendkívüli felmondással kirúgták a Lomnici-ügyként ismertté vált kitakarási botrány kapcsán, majd 2013-ban a bíróság megállapította, hogy a felmondás jogellenes volt. Indoklásában a bíróság kifejtette, hogy Lomnici Zoltán kiretusálásában Élő Gábort sem közvetett, sem közvetlen felelősség nem terheli, az általános vezetői felelősségre való hivatkozás pedig jogellenes.

Élő Gábor az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban érettségizett, diplomáját a Pázmány Péter Római Katolikus Egyetem Hittudományi Karán szerezte. Pályafutását televíziósként kezdte a pécsi körzeti stúdióban szerkesztő-riporter – műsorvezetőként, ahonnan éveken át tudósította a Magyar Televízió Híradóját a régió eseményeiről Később Budapesten folytatta pályafutását a Hét és a Ma reggel műsorvezetőjeként, valamint a Híradó főszerkesztő-helyetteseként. 2005-ben az Echo TV hírigazgatója, majd a Lánchíd Rádió főszerkesztője volt. 2010-ben a Magyar Televízió hírigazgatója, ezt követően pedig az MTI Hírcentrum vezetőjeként tevékenykedett.

Nem ez az egyetlen változás a Mediaworks cégnél a héten. Tegnap írtuk meg belső források alapján, hogy nem vezetőszerkesztője többé a Mediaworkshöz tartozó Világgazdaságnak, Várkonyi Iván és Szabó Márta. A vezetőszerkesztői pozíció meg is szűnik a gazdasági napilapnál.

Ahonnan Élő Gábor most érkezik, a kormánypárti Magyar Időknél is nagy mozgások zajlanak manapság. A napokban derült ki, hogy a Magyar Időkhöz igazol Bayer Zsolt és Pindroch Tamás a Széles Gábor féle Magyar Hírlaptól, illetve szintén oda tart Pilhál György a Simicska Lajos féle Magyar Nemzettől.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik