Telenor Accelerate győztesek
Média

Bemutatkoztak a sikergyanús magyar startupok

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 01. 13. 13:14

A Demo Dayen már befektetőknek és a médiának mutatták meg a Telenor Accelerate startup programjának győztes startupjai, mit is tudnak.

Először mutatták be projektjeiket tegnap a nyilvánosság előtt a hazai és nemzetközi piacra való belépés reményében a távközlési óriás startup programjára sikerrel jelentkező csapatok, az eSports Horizon, aMusicating (KODA), a Moow, a Tickething, valamint a Zyntern.

Az eSports Horizon egy olyan online szolgáltatás, amely amatőr játékosokból farag profikat, elismert eSportolók, oktatóvideók és személyre szabott tanácsok segítségével. A Musicating (KODA) egy zeneoktatásra létrehozott digitális platform, amely a Kodály-módszert és annak tapasztalatait kívánja széles felhasználói körhöz eljuttatni korszerű digitális eszközökön. A Moow kerékpár kormányára szerelhető markolat, amely Bluetooth-kapcsolat révén értesíteni tudja a tulajdonost, valamint hang- és fényjelzést bocsájt ki, ha a kerékpárt valaki megpróbálja ellopni. A Tickething egy olyan online piactér, amelyen koncertekre, színházi előadásokra és egyéb eseményekre szóló, feleslegessé vált jegyek cserélhetnek gazdát. Az ötödik mentorált vállalkozás a Zyntern, amely egy vállalati gyakornokok toborzását segítő online felület. A győztes startupok szeptember óta intenzív felkészítésen, workshop-, illetve mentoraikkal – Pistyur Veronika, Oszkó Péter, Varga Zoltán, Várkonyi Balázs, Vinnai Balázs – személyes foglalkozásokon vettek részt a szakmai gyarapodás és a partnerhálózatok kiépítése érdekében. A program lezárásaként mutatták be a startupok a Demo Day-en befektetők és a média nyilvánossága előtt a projektjeiket.

Nagyon intenzív 4 hónap van a startupok mögött. Az Accelerate során elsajátított ismeretek révén a gondolkodásuk tisztult, a terveik, a koncepcióik fókuszáltabbakká váltak, ügyfelekkel validálták szolgáltatásukat es ügyfeleket szereztek. Mindannak, amit az elmúlt hónapok során kaptak a jövőben is nagy értéke lesz, hiszen a program során megszerzett tapasztalatokat bármikor hasznosítani tudják a későbbiekben

– mondta Takács Zoltán, a Telenor innovációért felelős alelnöke.

A Telenor az első nagyvállalatok egyike, mely startup-gyorsító programot indított el Magyarországon. A mobilszolgáltató összesen 150 millió forint értékben ajánlott fel támogatást a kiválasztott vállalkozások számára alacsony százalékú kisebbségi részesedés ellenében. A támogatás részét képezték workshopok és szakmai tréningek, hozzáférés a Telenor ügyfélköréhez és partnerhálózatához, infrastrukturális hozzájárulás, valamint startuponként összesen tízmillió forintos befektetés.

A júniusban indult kezdeményezésre minden várakozást felülmúlva 143 digitális startup jelentkezett, akik közül a zsűri öt győztest választott.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.