Média

Hatalmas nemzetközi elismerés a budapesti reklámcégnek

ACG_EffieBest_03
ACG_EffieBest_03
Az Effie Rankings szerint 2015-ös teljesítménye alapján a magyar ACG Budapest a lista alapítása óta másodszor került a lista legelejére. Olyan ügynökségeket előztek meg mint a Droga5 (USA) és Wieden+Kennedy (USA).

A világ leghatékonyabb ügynökségeit listázó, frissen megjelent Effie Rankings szerint 2015-ös teljesítménye alapján a magyar ACG a világ leghatékonyabb független reklámügynöksége. Az ACG Budapest a lista alapítása óta másodszor érte el ezt a helyezést.

A reklámok hatékonyságát mérő Effie Rankings listát az Effie-díj tulajdonosa és a Warc globális marketingkutató vállalat 2011 júniusában indította el. Az ACG alapítása óta a nemzetközi lista TOP10-es mezőnyében szerepel és 2014 után idén másodszor lett első a „leghatékonyabb független ügynökség” kategóriában. Érdekesség, hogy a budapesti reklámügynökség teljesítménye alapján a „leghatékonyabb független ügynökségi hálózat” lista negyedik helyére is felkerült.

A marketingszakma Oscar-díjának tulajdonosa készíti a listát

Az Effie-díjat 1968-ban alapította a New York-i székhelyű Amerikai Marketing Szövetség (NYAMA). A jelenleg 65 ország ügynökségeinek teljesítményét mérő díj nagyon hamar a marketing- és reklámszakma legrangosabb elismerésévé lett, ezért „Marketing Oscarként” is emlegetik. Elismertségének titka, hogy egységes szakmai szempontok alapján, a kreativitáshoz hozzárendeli a marketing- és reklámcélok megvalósításának sikerét is, azaz az egyetlen olyan elismerés, amely a reklám mögötti valódi célt, az eredményességet díjazza.

A leghatékonyabb független ügynökségek világszerte
A leghatékonyabb független ügynökségek világszerte

Az ACG alapítása óta folyamatosan arra fókuszál, hogy kiemelkedő kreativitás mellett, valóban működő, eredményes kommunikációs megoldásokat hozzon létre. 2014-ben gyönyörű 10 éves születésnapi ajándéknak éltük meg az első helyezést. Az, hogy három éven belül másodszor is a lista élén végeztünk, valamennyi munkatársunk és ügyfelünk szakmai munkájának és professzionalizmusának legszebb visszaigazolása

– nyilatkozta Blaskó Nikolett, az ACG ügyvezetője.

Az EFFIE kategóriáinak győztesei
Az EFFIE különféle kategóriáinak győztesei – köztük a magyar ACG Budapesttel

 

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik