Light

Ennél a pillangókoronás, vigyorgó kajmánnál nincs nagyobb főnök a világon

24.hu
24.hu

2016. 09. 18. 18:34

Egy kutató lőtte a csodálatos fotót az Amazonas partján. Ezek után kit érdekel, hogy mindjárt hétfő?!

Valószínűleg senki nem mondaná, hogy kajmán, ha arra kérnénk, sorolja fel a Föld tíz legcukibb állatát. Vagyis eddig nem mondta volna – ez a kép pedig ezt most megváltoztatja. Ezt a fantasztikus természetfotót Mark Cowan hüllőkutató lőtte egy Amazonas-menti kutatóexpedíció alkalmával. A jelenség egyébként ismert: azt a pillanatot ábrázolja, amikor a pillangók sót gyűjtenek a kajmán bőréről a szeme körül, ez az ásvány ugyanis nagyon fontos nekik. A kajmánokat pedig általában nem zavarja az ilyesmi, ezért aztán nem ez az első ilyen fotó – a hüllő furcsán emberszerű arckifejezése, kaján vigyora azonban különlegessé teszi.

A kép a rangos Royal Society fotópályázatán különdíjat kapott. Láthatunk ennél lenyűgözőbb, komolyabb, jobban komponált képeket is a helyezettek között, nekünk azonban mégis ez a kedvencünk. Gratulálunk a fotósnak, magunknak pedig azért, mert nem sütöttük el a rendkívül béna

kaján kajmán

szóviccet!

Ja, itt a fotó az eredeti képkivágással:

Mark Cowan
vissza a címlapra

Kommentek

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.