Light

iPhone mentette meg a katona életét

Nem, nem a mentőket, vagy rendőrséget tárcsázta róla, hanem nemes egyszerűséggel megfogott egy lövedéket, amit gazdája testébe szántak.

A török-kurd konfliktus az elmúlt 30 évben több, mint 37 ezer emberéletet követelt. A Törökországban élő kisebbség azóta áll harcban a török állammal, amióta a határokat véglegesítő szerződés egyértelművé tette: nem lesz önálló Kurdisztán.

A törökök persze megpróbálnak javítani a kurdok helyzetén, a két fél már számtalanszor tárgyalóasztalhoz ült, de a helyzet minden alkalommal elmérgesedik.

Az egyik ilyen konfliktus áldozata volt, vagyis majdnem az lett, az a török katona is, akit telefonja mentett meg. Nem, nem a mentőket, vagy rendőrséget tárcsázta róla, hanem nemes egyszerűséggel megfogott egy lövedéket amit gazdája testébe szántak.

bullet_and_iphone_02

Mustafa ugyan még így is kórházba került, de az elképzeltnél jóval kisebb sérüléssel. iPhone okostelefonját nem sokáig siratta, hiszen az esetről tájékozódott török minisztérium azonnal kárpótolta őt egy új készülékkel. Gyanús, hogy az új telefonját sem farzsebben fogja hordani.

bullet_and_iphone_03

bullet_and_iphone_05

bullet_and_iphone_04

Ajánlott videó

Olvasói sztorik