Kultúra

Befejeződött Nemes Jeles László új filmjének forgatása

A Jakab Juli főszereplésével készülő Sunset munkálatai június óta zajlottak a fővárosban és több vidéki helyszínen.

Az Arany Glóbusszal és Oscar-díjjal kitüntetett Saul fia rendezője, Nemes Jeles László szeptember 2-án befejezte második nagyjátékfilmje, a Sunset forgatását. A Filmalap támogatásával készülő

Sunset forgatása június 12-én kezdődött és 53 napig tartott budapesti és vidéki helyszíneken. A film 2018 nyarán kerül a magyar mozikba.

A munkálatok lezárásának örömére még egy fotót is közzétettek a produkció stábjáról:

A Sunset stábja. Fotó: Laokoon Filmgroup / Hermann Ildi

A Sunset cselekményéről: 1913. Budapest, Európa szíve. Az árvaházban nevelkedett, fiatal Leiter Írisz (Jakab Juli) Magyarország fővárosába érkezik. Azt reméli, hogy kalaposlányként dolgozhat néhai szülei egykori legendás szalonjában, ám a kalapbolt új tulajdonosa, Brill Oszkár elutasítja. Írisz egy idegentől értesül róla, hogy Leiter Kálmán néven él egy bátyja, akinek nem tudott a létezéséről. A családja után kutatva a lány sötét titkokra bukkan, és elragadja a bukásához érkezett civilizáció zűrzavara.

A Sunset egy civilizációs bukásról szól. Nem a dekadencia érdekel, hanem maga a zuhanás, amikor egyik pillanatról a másikra minden leesik a zenitről. A Sunset világa kalandos, sokrétegű és egyszerre problematikus, kiszámíthatatlan – számomra ez benne a legizgalmasabb. Nem klasszikus kosztümös drámát rendezek, hanem az élet ritmusát szeretném érzékeltetni, ahol minden mozgásban van és állandó meglepetéseket hoz.

– nyilatkozta korábban a produkcióval kapcsolatban Nemes Jeles László.

A Sunset forgatókönyvét a rendező, Clara Royer, Matthieu Taponier közösen jegyzik. A készülő film operatőre Erdély Mátyás, a látványtervező Rajk László, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a zeneszerző Melis László és a sound designer Zányi Tamás lesz. A Sunset a Laokoon Filmgroup gyártásában készül Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével. Az alkotók a mozibemutatót 2018-ra tervezik.

Nyitókép: Sunset (fotó: Erdély Mátyás / Laokoon Filmgroup)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik