Kultúra

Ingyen albérletet hirdetnek Budapesten

Apróhirdetésben keresik azokat, akik szeretnének ingyen beköltözni egy Citadella közelében található luxusalbérletbe. 165 négyzetméter, 2 hálószoba, hatalmas nappali, fürdőszoba, csodálatos panoráma - mindezért cserébe "csupán" abba az apróságba kell beleegyezni, hogy az albérlő minden mozdulatát kamerákkal figyelik és közvetítik az interneten.

A lakás valóságshow ötlete egy 34 éves építőipari alkalmazott, Láng Gábor fejéből pattant ki, aki elmondta: hirdetésére már több százan jelentkeztek. Mindez persze nem meglepő, hiszen már alig lehet megfizethető áron lakást bérelni, s mindenki keresi a lehetőségeket.

Eddig főleg fiatal lányok írtak nekünk, 20-25 év körüliek, ők a legelszántabbak. Fiúkból és párokból még kevés van, de reméljük, hamarosan ők is kedvet kapnak majd. Érdekesség, hogy egy családanya is jelentkezett, aki a kiskorú gyermekével költözött volna, de ezt a kicsi miatt nem engedhettük”

– mondta a 24.hu-nak Láng Gábor, aki hozzátette: a bekamerázott lakásban 6-8 személy fér el kényelmesen, de eddig csak három biztos szereplő van: ő maga, barátnője, a 24 éves Anita, s egy közös barátjuk.

Fotó: Facebook

A budai lakásban hét darab fix full HD kamerát helyeznek el: hálószobánként egyet, a fürdőszobában kettőt, a konyhában hármat és a központi nappaliban egyet. Ezek mellett további három mozgatható kamera is működik majd, így gyakorlatilag mindent közvetítenek majd hamarosan induló Sexy Sunflowers nevű weboldalukon, ami a falak között történik.

A beköltözőknek tudomásul kell venniük, hogy fürdés, vagy adott esetben intim együttlét közben is kíváncsi tekintetek fürkészhetik őket. Ezt maga a tulajdonos és barátnője is bevállalja természetesen.

A párom nagyon szeret szerepelni, én nem, de támogatom, és úgy gondolom, hogy ha ketten összefogunk, abból csak jó sülhet ki. Ehhez mindketten kellünk, ezért alkalmazodom, amennyire tudok. Illetve nem csak lakó leszek, hanem hátulról segítem a rendszer működtetését az adminisztratív és az informatikai háttér kezelésével

– mondta Anita.

Láng Gábor hozzátette: a lakóknak lehet polgári foglalkozása, hiszen ők csak ott laknak, és abban az időben állnak megfigyelés alatt, amikor a lakásban tartózkodnak. Ugyanakkor nekik is érdekük lesz, hogy minél több időt töltsenek a kamerák előtt.

Fotó: Láng Gábor

“Nem akarunk nyerészkedni a beköltözőkön. Amellett, hogy nem kell albérleti díjat fizetniük, később a honlap bevételeiből terveink szerint százalékos arányban részesedhetnek is majd. A lakás valóságshow nézése egyébként az első pár hónapban ingyen lesz, utána egy kedvező havidíjért lehet majd rá előfizetni”

– mondta az ötletgazda, aki hozzátette: a tervek között szerepel, hogy idővel esetleg napközben is láthatóak legyenek a szereplők, például fejkamera viselésével, de ez még a jövő zenéje.

A néhány hónapon belül induló lakás valóságshow webes közvetítései egyébként állítólag nem lesznek előre megszerkesztve, viszont rendszeresen szerveznek majd bulikat és különböző összejöveteleket, amelyek feldobják majd a műsort, sőt külsősök, akár hírességek is jöhetnek majd hozzájuk vendégnek.

Fotó: Láng Gábor

Gábor és Anita határozatlan időre indítják el a műsort. Azt mondják, ha van rá igény, nyugdíjas korukig is szívesen befogadják a kamerákat az életükbe.

Az emberek nagyon kíváncsiak. Kukkolni mindig imádni fognak. Három dolog nem fog kimenni a divatból sosem: az étkeztetés, a temetés és az erotika. Szerintem az utóbbiból sem lesz hiány nálunk

– tette hozzá Láng Gábor, aki kiemelte, hogy még mindig várják az elszánt beköltözők jelentkezéseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik