Kultúra

A magyarok nem adják fel a sorozatgyártást és ezt nagyon jól teszik

A magyar sorozatgyártás új erőre kapott az elmúlt pár évben. A befektetett idő, energia és nem utolsó sorban pénz pedig meghozta gyümölcsét. Összeszedtük az idei legújabbakat.

Hány pasi kell egy villanykörte becsavarásához?

Bemutató: február 22.

Szerdán indul a Hány pasi kell egy villanykörte becsavarásához? című új, magyar websorozat mely egy fiatal lány “pasikeresési” tortúráját mutatja be egy szakítás után. A nyolc részes websorozatot a Cinemonkey  instagram videó-csatorna gazdája Csuzi Márton rendezi. A forgatókönyvet Hitka Balázzsal közösen jegyzi, aki egyben operatőre és vágója is a hetente jelentkező 6-13 percig terjedő epizódoknak. Az előzetes alapján egy “vicces, fiatalos, bevállalós” kezdeményezésre számítunk, melyben a hazai youtube krémje is tiszteletét teszi: Pamkutya, László Viki, Alteron, Dancsó Péter, Viszkok Fruszi, Aviana Rahl, Vitó Zsombor, Török Ábel, Lszajmi.

Tóth János

Bemutató: március 9.

A magyar Office-klón, a Munkaügyek legnépszerűbb szereplője, a Mucsi Zoltán által megformált Tóth János saját spin-off sorozatot kap a Duna tv-n. Jánost elbocsájtják munkájából így egzisztencia és kereset nélkül marad, ráadásul ötvenöt évesen el kell hagynia lakását is ahol addig anyjával élt, mivel annak szeretője beköltözik a lakásba. János ezért úgy dönt egy fedél alá bútorozik unokaöccsével és megpróbál munkát keresni. A sorozat március 9-én kezdődik és 52 részesre tervezik melyet Litkai Gergely és Lengyel Balázs írnak. Vezető rendzőként Nagypál Orsi ugrik be, színészfronton pedig Szabó Simonnal, Rujder Viviennel és Bozó Andreával erősít a sorozat.

Eszméletlen

Bemutató: február 24.

Az Oscar-jelölt Mindenki című rövidfilm rendezője Deák Kristóf a Paramount Channel csatorna megbízásából és saját ötletéből készít tízrészes rövidfilm-sorozatot melyet az Oscar-díjátadó hetében február 24-től láthatnak az érdeklődők. A sorozat egy intenzív osztályon játszódik, ahol a kómában fekvő Géza gondolatait hallhatjuk. A csatorna minden levetített rész után egy korábbi Oscar-filmet fog sugározni, 26-án, a díjátadó napján pedig egyben levetítik az Eszméletlen mind a tíz részét.

Deák Kristóf: Mindenki

“Szerintem nincs értelme semmilyen filmet, még kis-játékfilmet sem készíteni, ha nincs vele szándéka az embernek: elsősorban az, hogy el kell juttatni a nézőhöz. Tudtam, hogy be lesz mutatva a tévében, de csak két elég késői műsorsávban, ezért úgy gondoltam, jó lenne, ha egy pár helyen írnának róla, s akik olvassák, talán odakapcsolnak és megnézik. Leginkább arra voltam kíváncsi akkor is és most is, hogy mit szólnak hozzá az emberek, ezért akartam, hogy minél többen nézzék meg.”

Csak színház és más semmi – 2. évad

Bemutató: február 24.

Az MTVA által legyártott mégis méltatlanul alulpromózott első évadot szerettük. A hat epizód a Komédiás Színház egy készülő darabjának munkafolyamatát dolgozta fel a castingtól a darab bemutatójáig. Mindeközben három bonyolult szerelmi szálat is követhettünk melyek sűrűn keresztezik egymást, emiatt hatással vannak az előadás alakulására is. Az új évad egy új színházi rendező (Klem Viktor) a régi igazgató (Szervét Tibor) és a színház pénzügyi gondjai na meg a szerelem körül bonyolódik. Új szereplők is felbukkannak Tenki Réka, Dobó Kata és Klem Viktor személyében. A forgatókönyvet ezúttal is Divinyi Réka és Goda Krisztina jegyzi, az első részt február 24-én láthatja a közönség a Duna tv-n.

Én kis falum

Az RTL Klub a Válótársak után február elején új fába vágta a fejszéjét és legyártotta egy kis falu legsztereotipikusabb hétköznapjait ahol az alkoholizmus, a szexizmus és a korrupció a humor oltárán könnyen válik a relativizálás áldozatává. Az olykor-olykor a legkínosabb Irigy Hónalj Mirigy szintű humorizálást idéző, egyébként szlovákiai elődöt átdolgozó sorozat ennek ellenére sikeres: 33,8 százalékos közönségarányt ért el a kereskedelmi célcsoportban. Ráadásul az idei év legnézettebb műsora lett a 18-49 éves korosztály körében, összesen 473 832-an nézték meg a sorozat első részét. A zseniális színészeket szerepeltető komédiát (Csuja Imre, Bánki Gergő, Lovas Rozi) február elejétől láthatja a nagyközönség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik