Kultúra

Bevásárolt a Hír Tv őszre: Veiszer, Kokó, Szőllősi, Reisz

Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )
Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )
Mégis leszerződtette a Hír TV a Prima Primissima díjas tévést.

Komoly tévéseket igazolt a Hír TV az őszi újrakezdésre. Műsort kap a 24.hu alkalmi szerzője, Kovács István, vagyis Kokó, de az esti műsorsávba leigazolták az MTVA-tól nemrég lelépő Szőllősi Györgyit is. A régi-új Hír TV-s arc szülési szabadság után, a Magyarország Élőben című műsorban tér vissza képernyőre. Feltehetőleg ugyanaz a D. Bányász Gergő szerkeszti majd, aki korábban Az Este műsorvezetője, majd szerkesztője volt, és aki elsőként szerződött a köztévéből a Hír TV-re. Szintén a köztévétől megy a csatornához a legzártabb a-kat ejtő Reisz András is, aki az elmúlt évek legkarakteresebb meteorológusa. Egy interjúban korábban elmondta, hogy nem számítottak tovább a szaktudására az MTVA-ban. Úgy tudjuk, hogy ő nem műsort kap, hanem szakértelmére számít a csatorna, meteorológusként.

kokó (Array)
Fotó: Berecz Valter

A Hír TV megújulásának egyik legerősebb jele Veiszer Alinda igazolása. Az MTV-ben a Záróra című portréműsorával ismerté vált televíziós saját műsort kap. Alinda címmel hetente négy este indít portré és vita műsort kulturális közéleti témákban. Mellé egyébként egykori köztévés szerkesztők is érkeznek, az Az Estét majd Zárórát szerkesztő Józsa Márta és a szintén megszűntetett Kultúrház szerkesztő-riportere, Rieger Johanna. Mindketten Veiszer műsorát szerkesztik majd.

Fotó: MTI / Mohai Balázs
Fotó: MTI / Mohai Balázs

A Hír TV-nél megerősítették Reisz és Szöllősi igazolását is. Veiszer Alinda a 24.hu-nak azt mondta, örül, hogy a politika nem csak olyan helyzeteket tud előállítani, ahol az embernek megszűnik a munkája, hanem olyat is, amikor lesz. Szerinte a magyar televíziózás egyik legizgalmasabb helyszíne ma a Hír TV, mert nem valami készbe kell belépni, hanem akik most vállalják, kialakíthatják, milyen csatorna legyen belőle.

Persze bele is lehet bukni, de én sokkal inkább bízom abban, hogy egy színes, cenzúrától mentes műsort tudunk létrehozni, és remélem, hogy ezt a törekvést mások is észre veszik majd a műsorainkból

– tette hozzá Veiszer Alinda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik