Nagyvilág

Németországban dolgoztak a tragikus baleset magyar áldozatai

A Külügyminisztérium - ha a családok igénylik - segít a holttestek hazaszállításában.

A balesetben három magyar állampolgár meghalt, három súlyosan megsérült. (Szerda éjszaka egy magyar rendszámú autó letért az útról a bajorországi Frankenhofen városának közelében, és nekicsapódott egy fának. Az autóban heten utaztak, közülük hárman a helyszínen életüket vesztették.) A tárca sajtófőnöke azt mondta, az autó utasai Németországban dolgoztak. A hátsó ülésen ülők azonnal meghaltak, a három sérült közül ketten túl vannak az életveszélyen, a harmadik még intenzív osztályon van.

A müncheni főkonzulátus figyelemmel kíséri mind a sérültek állapotát, mind a nyomozás állását. Menczer Tamás azt a sajtóértesülést nem kívánta kommentálni, hogy egy ember a csomagtartóban utazott, azt mondta, várják a rendőrségi nyomozás eredményét.

Egy kivétellel valamennyi családdal kapcsolatba léptek. Segítenek a holttestek hazaszállításához szükséges engedélyek kiállításában, hitelesítik a halotti anyakönyvi kivonatokat és megbízható temetkezési vállalkozót is javasolnak, aki a holttesteket Magyarországra szállítja. A Külügyminisztérium – ha a családok igénylik – segít a holttestek hazaszállításában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik