Nagyvilág

EU-biztos: Romániában lecsuknák Orbánt

Arról kérdezték, mi a teendő, ha egy illiberális ország miniszterelnökének a veje nyer a közbeszerzésen.

A Hír TV szerint a román uniós biztos szokatlanul élesen bírálta a magyar kormányt. Corina Cretu egy sajtótájékoztatón reagált arra a kérdésre, mi a teendő, ha egy illiberális politikát folytató állam miniszterelnökének a veje nyeri a közbeszerzéseket.

Magyarországra gondolt az imént? Igen, az egyetlen ország, ahol általában ezt a rendszert látjuk. Például az én országomban hogyha ilyesmi történne, akkor a következő nap letartóztatnák azt, aki a rokonának ítélte oda a közbeszerzési szerződést. De ez attól is függ, hogy az adott országot hogyan szervezik, milyen az adott ország rendszere

– tette hozzá a regionális politikáért felelős biztos, aki szerint az uniós pénzek felhasználásának ellenőrzése az EU-ban a leghatékonyabb a világon. Egyúttal ígéretet tett arra, hogy a jövőben is nagyon szigorúan számon kérik a pénzek felhasználását.

Corina Cretu korábban nagyon elégedett volt azzal a megállapodással, amit a sok éve húzódó aszfaltügyi vitában Lázár Jánossal kötött. (Kiemelt képünkön)

Cretu úgy érzi, remek alkut kötött Lázárral
Elégedett az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa azzal a politikai megállapodással, amire a sok éve húzódó aszfaltügyi vitában jutottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik