Nagyvilág

Ha nem bírod a menekülteket, meg ne nézd ezt a durván szexuális svéd Ikea-plakátot!

Ha nem bírod a menekülteket, meg ne nézd ezt a durván szexuális svéd Ikea-plakátot!

Katonakorú, arabnak kinéző férfi teszi mindjárt magáévá az egyik lányunkat, asszonyunkat. Mindezt a malmői központi pályaudvaron. Normálisak ezek?!

A jelek szerint igen, normálisak. Mármint a svédek is, meg az is, hogy egy arab férfi és egy (nagyon) fehér svéd lány összejönnek, berendezik a lakásukat Ikea-bútorokkal, majd a konyhapulton elkezdik felavatni a pecót. A malmői központi pályaudvaron ugyanis ez a látvány fogadja az embert:

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

A jelek szerint senkinek semmi baja nem volt a plakáttal. (A kampányban több fotó is szembe jött, az egyiken például egy idős meleg pár látható, azt inkább meg sem mutatjuk, nem akarjuk, hogy a drága rasszista-homofób kommentelőink szívbajt kapjanak.) Pedig Svédországról beszélünk, ahol tényleg súlyos a menekültválság, majdnem kétszázezren vannak, azaz minden hetedik menekült ott maradt, a kormány pedig igyekszik kezdeni is velük valamit.

És akkor most gondoljunk bele, mekkora balhé lenne egy ilyen plakátból Magyarországon. Ahol Svédországgal ellentétben egyáltalán nincs menekültválság. Mennyire abszurd, nem?

Olvasói sztorik