Jolo-szigetek, 2016. szeptember 18.
Az egy éve elrabolt norvég Kjartan Sekkingstad, miután visszanyerte szabadságát a Fülöp-szigetek déli részén fekvő Jolo-szigeteken 2016. szeptember 18-án. A Fülöp-szigeteki Abu Szajjaf iszlamista terrorszervezet által egy éve elrabolt férfit a Moro Nemzeti Felszabadítási Front (MNLF) nevű muzulmán szakadár szervezet vezetője, Nur Misuari adta át Jesus Dureza elnöki tanácsadónak. Sekkingstadot, a kanadai Robert Hallt és John Ridsdelt, valamint a Fülöp-szigeteki Marites Flort tavaly szeptemberben rabolta el az Abu Szajjaf az ország délkeleti részén található Samal-sziget egyik üdülőkomplexumából. A két kanadait áprilisban és júniusban lefejezték, mert nem kapták meg az értük követelt váltságdíjat, Fülöp-szigeteki társukat azonban júniusban szabadon engedték. (MTI/AP/Nickee Butlangan)
Külföld

Fotó: ezt műveli az ember arcával, ha egy évig tartják fogva a terroristák

24.hu
24.hu

2016. 09. 18. 17:02

Három turistát raboltak el a Fülöp-szigeteki radikálisok. Kettőt lefejeztek, egyet elengedtek. Ezt a tekintetet nehéz lenne elfelejteni.

Kjartan Sekkingstad norvég turistát három társával tavaly rabolta el egy Fülöp-szigeteki üdülőkomplexumból az országban működő Abu Szajjaf nevű iszlámista terrorszervezet. Azóta – feltehetően rettenetes körülmények között és állandó fenyegetettségben – tartották fogva; sokat elárul, hogy a négyből két turistát – mindkettő kanadai – azóta le is fejeztek, mert nem kapták meg értük a követelt váltságdíjat.

A két életben maradt turista közül az egyiket már júniusban elengedték, most pedig Sekkingstadot is átadták a hatóságoknak. Megérkezett a fotó is az első szabadon töltött percekről, a férfi arca pedig egészen döbbenetes, mintha még nem fogta volna fel, hogy szabad, a mosoly mögött pedig ott lapul az elmúlt egy év összes szörnyűsége. Mutatjuk is.

Jolo-szigetek, 2016. szeptember 18.
Az egy éve elrabolt norvég Kjartan Sekkingstad, miután visszanyerte szabadságát a Fülöp-szigetek déli részén fekvő Jolo-szigeteken 2016. szeptember 18-án. A Fülöp-szigeteki Abu Szajjaf iszlamista terrorszervezet által egy éve elrabolt férfit a Moro Nemzeti Felszabadítási Front (MNLF) nevű muzulmán szakadár szervezet vezetője, Nur Misuari adta át Jesus Dureza elnöki tanácsadónak. Sekkingstadot, a kanadai Robert Hallt és John Ridsdelt, valamint a Fülöp-szigeteki Marites Flort tavaly szeptemberben rabolta el az Abu Szajjaf az ország délkeleti részén található Samal-sziget egyik üdülőkomplexumából. A két kanadait áprilisban és júniusban lefejezték, mert nem kapták meg az értük követelt váltságdíjat, Fülöp-szigeteki társukat azonban júniusban szabadon engedték. (MTI/EPA/Ben Hajan)
EPA / Ben Hajan
vissza a címlapra

Kommentek

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.