Jolo-szigetek, 2016. szeptember 18.
Az egy éve elrabolt norvég Kjartan Sekkingstad, miután visszanyerte szabadságát a Fülöp-szigetek déli részén fekvő Jolo-szigeteken 2016. szeptember 18-án. A Fülöp-szigeteki Abu Szajjaf iszlamista terrorszervezet által egy éve elrabolt férfit a Moro Nemzeti Felszabadítási Front (MNLF) nevű muzulmán szakadár szervezet vezetője, Nur Misuari adta át Jesus Dureza elnöki tanácsadónak. Sekkingstadot, a kanadai Robert Hallt és John Ridsdelt, valamint a Fülöp-szigeteki Marites Flort tavaly szeptemberben rabolta el az Abu Szajjaf az ország délkeleti részén található Samal-sziget egyik üdülőkomplexumából. A két kanadait áprilisban és júniusban lefejezték, mert nem kapták meg az értük követelt váltságdíjat, Fülöp-szigeteki társukat azonban júniusban szabadon engedték. (MTI/AP/Nickee Butlangan)
Külföld

Fotó: ezt műveli az ember arcával, ha egy évig tartják fogva a terroristák

24.hu
24.hu

2016. 09. 18. 17:02

Három turistát raboltak el a Fülöp-szigeteki radikálisok. Kettőt lefejeztek, egyet elengedtek. Ezt a tekintetet nehéz lenne elfelejteni.

Kjartan Sekkingstad norvég turistát három társával tavaly rabolta el egy Fülöp-szigeteki üdülőkomplexumból az országban működő Abu Szajjaf nevű iszlámista terrorszervezet. Azóta – feltehetően rettenetes körülmények között és állandó fenyegetettségben – tartották fogva; sokat elárul, hogy a négyből két turistát – mindkettő kanadai – azóta le is fejeztek, mert nem kapták meg értük a követelt váltságdíjat.

A két életben maradt turista közül az egyiket már júniusban elengedték, most pedig Sekkingstadot is átadták a hatóságoknak. Megérkezett a fotó is az első szabadon töltött percekről, a férfi arca pedig egészen döbbenetes, mintha még nem fogta volna fel, hogy szabad, a mosoly mögött pedig ott lapul az elmúlt egy év összes szörnyűsége. Mutatjuk is.

Jolo-szigetek, 2016. szeptember 18.
Az egy éve elrabolt norvég Kjartan Sekkingstad, miután visszanyerte szabadságát a Fülöp-szigetek déli részén fekvő Jolo-szigeteken 2016. szeptember 18-án. A Fülöp-szigeteki Abu Szajjaf iszlamista terrorszervezet által egy éve elrabolt férfit a Moro Nemzeti Felszabadítási Front (MNLF) nevű muzulmán szakadár szervezet vezetője, Nur Misuari adta át Jesus Dureza elnöki tanácsadónak. Sekkingstadot, a kanadai Robert Hallt és John Ridsdelt, valamint a Fülöp-szigeteki Marites Flort tavaly szeptemberben rabolta el az Abu Szajjaf az ország délkeleti részén található Samal-sziget egyik üdülőkomplexumából. A két kanadait áprilisban és júniusban lefejezték, mert nem kapták meg az értük követelt váltságdíjat, Fülöp-szigeteki társukat azonban júniusban szabadon engedték. (MTI/EPA/Ben Hajan)
EPA / Ben Hajan
vissza a címlapra

Kommentek

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.