Nagyvilág

A cseh miniszterelnök szerint nincs terrorveszély, „nem kell a hisztéria”

A franciaországi és belgiumi helyzet miatt azért marad a biztonsági készültség.

Csehországban nincs semmiféle terrorveszély, az országnak nincs szüksége hisztériára, a hagyományos karácsonyi ünnepségek, tevékenységek bármiféle korlátozására – jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szombaton éjjel, a kormány rendkívüli ülése utáni sajtótájékoztatón. A kormányülés témája az ország biztonsági helyzete volt, tekintettel a közelgő ünnepekre.

A kormányfő szerint a belügyminiszter, az országos rendőrfőparancsnok és a három információs szolgálat igazgatói egyaránt biztosították a kormányt arról, hogy nincsenek értesülések arról, hogy a Cseh Köztársaság területét bármiféle terroristatámadás fenyegetné. A megszigorított biztonsági intézkedések érvényben maradnak, de nem csehországi fenyegetettség, hanem a franciaországi vagy belgiumi helyzet miatt.

„Nem szabad semmit alábecsülnünk, de úgy gondolom, nincs szükségünk semmiféle hisztériára, nem kell aggódnunk és olyan intézkedéseket tennünk, amelyeknek nincsen racionális alapjuk. Valóban nincs semmi ok arra, hogy a következő hetekben lemondjuk a karácsonnyal kapcsolatos hagyományos rendezvényekről” – hangsúlyozta Sobotka. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik