Nagyvilág

Légdeszkás egységet alapított az ausztrál rendőrség Marty Mcfly tiszteletére

Baleset történt az ausztráliai Queensland, Mount Isa nevű városában – tudatta hivatalos közleményben a helyi rendőrség. „Egy ezüstszínű szedán, 88 mérföld per órás sebességgel villanyoszlopnak csapódott a mozi közelében, ezzel áramkimaradást okozott, ami miatt megállt a város órája” – írják.

Bár a fenti sajtótájékoztató anyag épp olyan, mint az összes többi, azért meglehetősen gyanús, hiszen a leírt baleset kísértetiesen hasonlít a Vissza a jövőbe II című film egyik jelenetére. A népszerű, 1989-es sci-fi szerint a két főhősnek Marty McFlynak és Dokinak éppen ma, 2015. október 21-én kell megérkezniük a jövőbe, 1985-ből.

fotó: Queensland Police
fotó: Queensland Police

A szatirikus közleményhez kiadott fotókon, a rendőrök a filmből ismert légdeszkákon érkeznek a baleset helyszínére.

„A rendőrség egy tizenhét éves férfit vád alá helyezett, mert egy 30 éve lejárt jogosítvánnyal vezetett.

A mozi tulajdonosa, Jodi Saunders a nyomozóknak elmondta, hogy a sofőr, miután kiszállt, kért egy Pepsit, majd arról érdeklődött, hogy mikor vetítik a Cápa 19. részét.

A nyomozás tovább folyik, a rendőrök vizsgálják az autót, és egy úgynevezett fluxuskondenzátort”

– folytatódik az abszurd közlemény.

Nem ez volt az első vicces közleménye az queenslandi kapitányság sajtóosztályának. Korábban, a Facebookon figyelmeztették az autósokat, hogy óvatosan közlekedjenek, mert a Top Gear rajongóinak könnyeitől nagyon nedvesek az utak, miután a népszerű tévéműsort megszüntették. Máskor arra kérték az autóvezetőket, hogy ne kezdjék el egymást majmolni, miután felborult egy banánszállító teherautó.

(via BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik