Nagyvilág

Beintettek Depardieu-nek Ukrajnában

Depardieu(650x433).jpg (Array)
Depardieu(650x433).jpg (Array)

Túl sokat kvaterkázik Putyinnal és olyat mondott, hogy Ukrajna Oroszország része. Ez már sok volt az ukránoknak, nincs több Depardieu-film.

Fenyegetést jelent a nemzetbiztonságra Gérard Depardieu, a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel jó viszonyt ápoló francia színész – írja a Sky News. Az ukránok erre hivatkozva nem engedik, hogy bemutassák Depardieu filmjeit. Már 2013-ban összeállítottak egy 600 fős listát (ami azért fura, mert tavaly év elején tört ki az orosz-ukrán konfliktus), amin azon művészek neve szerepel, akik alkotásait nem kéne bemutatni.

“Mint mindenki mást, engem is sokkolt a helyzet. Úgy gondolom, a konfliktus egy szörnyű dolog” – nyilatkozott az idei cannes-i filmfesztiválon visszafogottan az orosz állampolgárságot megszerzett színész. Hozzátette akkor némi vicces elszólással: “Ismerem Vlagyimir Putyint, és nagyon kedvelem őt. Sokat járok a Szovjetunióba… ööö, Oroszországba” – tette helyre a bakit.

 

Gyakran éri az a vád Depardieu-t, hogy adóelkerülés céljából haverkodik az oroszokkal. Azután kapta meg ugyanis az orosz állampolgárságot, hogy Francois Hollande francia kormánya extraadót akart kivetni a magas vagyonokra, és ez nem tetszett a színésznek. Egy lettországi filmfesztiválon bőszítette fel az ukránokat, amikor Ukrajnát Oroszország részének nevezte. Depardieu sokat mozog orosz celebkörökben és több orosz reklámban is szerepelt már.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik