Nagyvilág

Épp megúszta a tunéziai merényletet egy magyar turistacsoport

tunéziai merénylet (Array)
tunéziai merénylet (Array)

Nem sokkal azelőtt tört ki a lövöldözés, hogy megérkeztek volna. A külügy nem javasolja, hogy Tunéziában nyaraljanak.

Az eddigi információk szerint nincs magyar áldozata vagy sérültje a tunéziai tengerparton péntek reggel történt lövöldözésnek – közölte a HVG.hu-val Pántos György tuniszi magyar nagykövet.

Két szállodára csaptak le fegyveresek Szúszában, az egyik hotelbe épp a lövöldözés után érkezett volna egy 21 tagú magyar turistacsoport, de őket a reptérről már máshová vitték. A merénylet helyszínén két magyar család lakhatott, de a nagykövet szerint ők is jól vannak.

A diplomata elmondta: a szálloda területét kiemelten őrizték, kivéve a tengerparti pihenőzónát, a merénylők pedig épp a tengerpart felől közelítették meg a területet.

A nagykövet által elmondottakat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón is megerősítette. Elmondta: kilenc magyarról van tudomásuk, akik a szállodakomplexumban laktak, egyikükkel tudtak beszélni, ő azt mondta: mindannyian jól vannak. A merénylet napján Tunéziába érkezett magyarok közül többen vissza akarnak jönni Magyarországra. Nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy nincs rá garancia, hogy ez a merénylet egyedi eset, mindenkit arra kérnek, hogy jól gondolják meg, kívánnak-e a térségbe utazni.

Ha valaki mégis úgy dönt, hogy elutazik a térségbe, attól azt kérik, hogy a külképviseleten jelentkezzen.

Europress

 

Korábban írtuk: 27 embert gyilkoltak meg a tunéziai Szúszában, a halálos áldozatok többségében német és brit állampolgárok voltak. Legalább egy fegyverest agyonlőttek a terrorelhárítók. A tunéziai állami televízió 17 óra után már 28 halálos áldozatról adott jelentést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik