Nagyvilág

Továbbra sem javasolt Egyiptomba utazni

A Külügyminisztérium újra felhívja a magyar állampolgárok figyelmét arra, hogy a helyzet javulásáig ne utazzanak Egyiptomba - írta a tárca az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A Külügyminisztérium úgy ítéli meg, hogy az utcai tüntetők és az újjáalakult egyiptomi kormányzat között az elmúlt napokban biztató tárgyalások kezdődtek el. A tárca meglátása szerint ezek megteremthetik a békés átmenetet, előkészíthetik a parlamenti választásokat, és biztosíthatják azt, hogy az ország gazdasága működőképes maradjon. A Külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy Magyarország ehhez minden segítséget kész megadni.

A közleményben a tárca kitért arra is, hogy a Külügyminisztérium továbbra is fokozott figyelemmel kíséri az egyiptomi eseményeket. Mint fogalmaztak, az ország válaszút elé érkezett és az elmúlt hetekben az egyiptomi népnek lehetősége nyílott arra, hogy “szakítson a múlt terhes örökségével, a Nílus-menti országban rendszerváltozás kezdődjön el”, s még ebben az évben szabad parlamenti választásokat tartsanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik