Nagyvilág

Őrizetben egy orosz milliárdos

A francia hatóságok őrizetbe vettek huszonhat személyt, köztük Mihail Prohorov orosz milliárdost a francia Alpok egyik luxusszállodájában egy nemzetközi prostitúciós hálózat ügyében folytatott nyomozás keretében.

Prohorovot, a Norilsk Nickel orosz bányaipari vállalat vezérigazgatóját és huszonöt másik személyt a francia Alpokban található egyik síparadicsomban, Courchevelben kedden vették őrizetbe. Az üzletembereket kísérő fiatal nőket már szabadlábra helyezték, csak egyes üzletemberek, köztük Prohorov maradt őrizetben a lyoni rendőrség központjában.

A 41 éves Prohorov tavaly a 89. helyen szerepelt a világ leggazdagabb embereit rangsoroló listán, amelyet a Forbes amerikai magazin szokott elkészíteni. A Norilsk Nickel a világ legnagyobb palládium- és nikkelkitermelő vállalata, Oroszország legnagyobb bányaipari társasága, amelynek a két többségi részvénytulajdonosa közül Prohorov az egyik.

Richaud hangsúlyozta, hogy a hónapok óta folyó nyomozás első elemei még nem tették lehetővé a prostitúció tényének megállapítását. A francia hatóságok azt gyanítják, hogy Lyon térségében kelet-európai prostituáltakból álló hálózatot működtetnek luxusigények kielégítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik