Közélet

Hosszú listával utasította a független polgármestereket a Fidesz a kampányban

A kvótanépszavazás bukás lett a kormánypártoknak, a referendum ugyanis érvénytelen lett. Orbán szerint mégis sikert értek el. A kampány szempontjából ez volt 2018 főpróbája, az Átlátszó pedig megszerzett egy dokumentumot, amiben egy független polgármestert próbált instruálni a Fidesz, mit és hogyan tegyen a kampányban.

A Gyürk András Európai Parlamenti képviselő által irányított kampányban azonban mégis a maximumira próbálta pörgetni a kormánypárt a mozgósítást.

Nyitrai Zsolt az egri központú választókerületben – az Átlátszóhoz került levél alapján – sok mindent megtett, de mindössze 43 százalékos érvényességet tudott felmutatni. Stábja azonban pontosan leírta, mit kellene tenni a népszavazás előtti napokban:

  • legyen valami átadó vagy falunap, ahol erről lehet beszélni,
  • a nyomtatott újságban legyen benne szó,
  • legyen lakossági fórum, aminek az időpontját egyeztetik a Fidesszel,
  • utolsó héten telefonközpont üzemeltetése,
  • szavazás napján személyes mozgósítás.
Átlátszó
Átlátszó

A levél elején említett Oroján Sándor azzal vált ismertté, hogy kőkeményen kiállt a plagizálásba belebukó Schmitt Pál mellett.

Tegyük kezünket a szívünkre, olyan nagy bűn, ha egy sporttörténetből húsz éve írt kisdoktori akár nagyban megegyezik egy korábban más nyelven írt tanulmánnyal?

A politikai karrierje azonban lefelé szálló ívben van, Oroján már nem alpolgármester Makláron és megszűnt bizottsági tagsága is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik