Közélet

Lázár sem beszélhet a titkos tanácsadóról 

A saját ujjlenyomatáról sem tudott sok újat mondani.

Mint korában megírtuk, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az FBI által évtizedek óta körözött Ghaith Pharaon ügye kapcsán jelentette be, hogy neki sincs ujjlenyomata. Fodor Gábor független képviselő ezért rákérdezett, ez nem akadályozza-e a minisztert a külföldi hírszerzés irányításában, hiszen az Információs Hivatal bizonyos részeire csak ujjlenyomat-azonosítással lehet belépni. A Liberálisok elnöke, mint a tárgyban illetékes minisztert, egy újabb titkos tanácsadói szerződésről is kérdezte Lázár Jánost.

A digitális szegmensen kívül milyen területen lát el tanácsadói feladatokat Klaus Mangold? A kormánynak 5-7 éve tanácsokat adó szakember szerződését milyen megfontolásból nem teszik nyilvánossá? Mekkora összegről szól Klaus Mangold szerződése? 

Lázár János egyrészt tudatta, ő sem tudja, hogy a területileg illetékes járási hivatalban miért nem tudták levenni ujjlenyomatát, de az Információs Hivatalba bejutott. Az „Újabb titkos tanácsadói szerződés” című kérdésre érdemben a miniszter semmit sem válaszolt. Csak arról tájékoztatta Fodor Gábort,

hogy a nyilvánosság számára megismerhető információ nem áll rendelkezésre az írásbeli kérdéssel kapcsolatban.

Korábbi sajtóhírek szerint a titokzatos Klaus Mangold a paksi bővítés rögös útját egyengeti az Európai Bizottságnál. Egy német tanácsadó irodát vezet, és ő az elnöke a Német Gazdaság Keleti Bizottsága nevű szervezetnek, amely közvetlen kapcsolatban áll Putyinnal és a Kremllel. Mangold felügyelő bizottsági tag abban a Rothschild bankházban, amelynek a tanácsadó cége megírta a kormánynak azt tanulmányt, amely szerint paksi beruházás megtérül. A minap az is kiderült, hogy a német vállalkozó magángépe hozta Budapestre Günther Oettingert, a digitális fejlesztésért felelős uniós biztost, aki már azt is vonakodva ismerte el, hogy Orbán Viktorral találkozott egy önvezető autókról szóló konferencián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik