Közélet

Orbán-levelet is kapnak az Erzsébet-utalvány mellé a nyugdíjasok

Méghozzá névre szólót. Úgy tudni, még a héten nyomdába küldik.

A kormány „karácsonyi ajándéka”, a tízezer forintos Erzsébet-utalvány mellé Orbán Viktor névre szóló levelét is megkapják majd a nyugdíjasok – tudta meg a hvg.hu. A levelet szerdáig véglegesíti, és a hét második felében már nyomdába is küldi a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A portál úgy tudja, hogy a levélben a miniszterelnök arra emlékezteti a nyugdíjasokat, hogy a kormány fontosnak tartja és tiszteli őket, illetve „becsületbeli kérdésnek” tartja, hogy a költségvetés idén keletkező többletéből az adócsökkentéssel érintett aktív rétegek és a családok után a nyugdíjasok is részesüljenek.

Azt írják, nem a miniszterelnök, hanem a Miniszterelnökséget vezető miniszter ötlete volt, hogy az utalványt és a kísérőlevelet ne a posta, hanem a kormányhivatalok dolgozói kézbesítsék. A múlt heti kormányülésen Lázár János nem azzal érvelt emellett, hogy ez olcsóbb megoldás lenne, mint a posta, hanem azzal, hogy „a hivatali elzártságban dolgozók így végre élő kapcsolatot teremthetnek a választókkal”, és ha sikerül eredményesen levezényelni az akciót, a 30 ezres hivatalnoki gárdát később is mozgósítani lehet hasonló célra.

Ahogy azt hétfőn délután megírtuk, végül mégsem a kormányhivatalnokok kézbesítik az utalványokat – a közszolgálati dolgozók szakszervezetének elnöke tárgyalt Lázár Jánossal, aki elfogadta érveiket és közölte, hogy a kormány visszavonja ezt a tervet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik