Közélet

Orbán óriásit kockáztatott és megütötte a főnyereményt

Tölgyessy Péter (tölgyessy péter)
Tölgyessy Péter (tölgyessy péter)
A menekültügy megerősítette.

 

Tölgyessy Péter az InfoRádiónak azt mondta, a Fidesz óriási energiával mozgósít, míg a baloldal beleesett az érvénytelenség csapdájába. A népszavazásnak nincs közvetlen közjogi következménye, de fontos az érvényesség, bár akármi is lesz az eredmény, szerinte óriási győzelemről beszél majd a kormánypárt. (Rogán miniszter ennek szellemében korábban azt mondta, nekik az is kötelező érvényű, ha a referendumon lesz hárommillió nem szavazat.)

A politikai elemző arra számít, hogy 90-97 százalék lesz az érvényes szavazatokon belül a nemek aránya, ami azt igazolja, hogy a magyar ismét a hatalom által integrált társadalom lett.

Demonstrálja a Fidesz, hogy uralja az országot. A párt világos érdeke, hogy óriásinak nevezze a tétet, ezért nem állítja be a népszavazást megnyertnek, és hatalmas lendülettel mozgósít.

Valószínűleg az érvényesség is meglesz, hiszen ehhez keményen megdolgoztatja Orbán a saját pártját, az ellenzéknek pedig nehéz érdemben a kérdés tartalmához hozzászólni,

nemigen lehet azzal kampányolni, hogy jöjjön minél több menekült.

Szerinte a vasárnapi népszavazással folytatódik az ellenzék vergődése. Tölgyessy emlékeztetett rá, hogy a magyar az egyik legzártabb, legkevésbé szolidáris társadalom Európában, ezt kampánnyal nem lehet megfordítani.

Az asszimilálódásra képtelen kisebbség jelenléte eleve nem is lenne szerencsés.

Tölgyessy szerint másfél éve Orbán Viktor óriásit kockáztatott menekültügyben hangoztatott álláspontjával, de utána megütötte a főnyereményt, amit most be akar zsebelni.

Nemcsak itthon arathatja le a győzelmet, hanem Európa egyik legerősebb miniszterelnökének is nevezheti magát.

 

A kormányfő korábban maga is azt mondta, hogy politikailag most erősebb a Fidesz, mint négy éve, aminek az az oka, hogy a migráció kezelésében a társadalom és a kabinet álláspontja azonos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik