Belföld

Orbán elismerte, hogy a menekültügy megerősítette a kormányt

Politikailag erősebb most a Fidesz, mint négy évvel ezelőtt volt, mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint ennek az az oka, hogy a migráció kezelésében a társadalom és a kabinet álláspontja azonos.

A Magyar Idők értesülése szerint Orbán Viktor a Fidesz kihelyezett frakcióülésén hosszasan elemezte a menekült-ügyet. Orbán beszélt a törökök, illetve az olaszok helyzetéről, szerepéről is, valamint a német tartományi választás eredményéről. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a CDU-t jobbról még sosem előzték meg.

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy az október 2-ai népszavazás nem a napi belpolitikai küzdelmekről, hanem Magyarország jövőjéről szól, az a tétje, hogy Magyarország meg tudja-e védeni közösségeit, kultúráját, és meg tudja-e erősíteni biztonságát.

A lap úgy tudja, a miniszterelnök arról is beszélt, hogy

mindenkinek aktívan részt kell vennie a népszavazási kampányban,

így a kormány tagjainak, a minisztériumi államtitkároknak és a Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagjainak is személyesen ki kell venniük a részüket a munkából az október 2-ai népszavazás sikere érdekében. Orbán Viktor miniszterelnök is kampányolni fog azért, hogy minél nagyobb legyen a részvétel és minél magasabb legyen a nemek aránya a voksoláson.

A kormányfő szeptember 11-én a kötcsei pikniken a párt értelmiségi holdudvarához szól majd. A tervek szerint az Országgyűlés szeptember 12-én kezdődő őszi ülésszakát Orbán Viktor egy nagyon jelentős politikai beszéddel nyitja meg – írja a Magyar Idők, hozzátéve, hogy az előzetes tervek szerint a miniszterelnök a szeptember 16-i pozsonyi uniós csúcs után az eddiginél erősebb személyes részvételével is támogatja a népszavazási kampányt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik