Budapest, 2016. április 14.
Tarlós István fõpolgármester beszél a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémájának ünnepélyes bemutatóján a Gellért-hegyen 2016. április 14-én. A Graphasel designstúdió által tervezett emblémának a meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem "újraértelmezve" jelenik meg.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Közélet

Tarlós szerint nem lehet járatritkításról beszélni

24.hu
24.hu

2016. 08. 23. 21:51

A főpolgármester találkozót kért Orbántól a szemétszállítás kérdésében, mert nem ért egyet azzal, ami történik.

Tarlós István kedden az ATV műsorában leszögezte, hogy nem lehet járatritkításról beszélni a budapesti tömegközlekedésben, és azt ő maga önmagában soha nem támogatta. Szerinte a járatritkítás azt jelenti, hogy járatokat törölnek, erről most nincs szó.

Ugyanakkor a BKV 340 vonalából mintegy kilencnél valóban történt „kisebb menetrendkorrekció” – mondta a főpolgármester. Példaként hozott fel egy meg nem nevezett járatot, ahol a mértékadó követési időt 5 percről 5,4-re emelték, így a járat 52 százalékos kihasználtsága 57-re nőtt. Kitért arra is, hogy a 4-es metró végleges használatba vételi engedélyének megszületése után valóban volt egy „nem nagy mértékű járatritkítás”, felszíni járatokat ritkítottak, mert a párhuzamosság pazarlás lett volna.

A volt BKK-vezető kijelentésére is reagált – Vitézy Dávid nemrég azt közölte, hogy hazugság az, hogy nem terveztek járatritkítást. Erre annyit válaszolt Tarlós, hogy Vitézyt „közel két évvel ezelőtt gyakorlatilag alkalmatlanság miatt eltanácsoltuk”.

A városnéző buszok koncepciós pályázatával kapcsolatban azt mondta a főpolgármester, hogy kérésére a BKK meghosszabbította a beadási határidőt. A szemétszállítás kérdésében pedig kérte Orbán Viktort, hogy avatkozzon be, és fogadja őt, mert nem ért egyet azzal, ami történik. Szerinte az országos rendszerből hiányzó 10 milliárd forintot a fővárostól vinnék el, ez viszont akkora hiányt képezne, amit nem lehet kitermelni.

A fővárosi közigazgatási struktúra korábban felmerült átalakításáról azt mondta Tarlós, hogy úgy tudja, „nincsenek kiérlelt alternatívák”. Kétségtelen, hogy a budapesti közigazgatási struktúra nem a legszerencsésebb a hatékony munkavégzés és forrásfelhasználás szempontjából, de a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy nem lesz változás – jelentette ki. (MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.